Жега, мор, сауна, турска баня - всичко това се отнася

...
</TD
>Жега, мор, сауна, турска баня - всичко това се отнася
Коментари Харесай

Автобусите в Пловдив като в турска баня

Жега, мор, сауна, турска баня - всичко това се отнася до рейсовете в Пловдив в последните дни, откогато лятото настъпи с цялостна мощ. Градусите в транспортните средства в пъти надвишават външната температура, а повода е, че водачите не пускат климатиците. Толкова е топло, че хората търсят подръчни средства, с цел да се разхлаждат с листове, които веят под носа си, а някои с по-голям опит отпреди си носят ветрила и общо взето ситуацията е като от 1920г.

Във всички рейсове, в които Plovdiv24.bg имаше " достойнството да се вози "  - а те не бяха малко по линиите 44, 93, 9 (а сме сигурни, че има и други), не бяха пуснати климатиците. Не стига че градският превоз се движи на санитарния най-малко с понижен брой и разписание от 20-30 минути, ами и климатиците не са пуснати. Тук става въпрос за нови рейсове, не за остарели, където вероятно може да се допусна, че системата се е развалила.

Plovdiv24.bg се допита до шефа на общинското предприятие  “Организация и надзор на превоза ", който изясни, че напоследък не стопират да вършат инспекции:

“Според отчета от предходната седмица има констатации за непуснати и за неработещи климатици, само че не са доста. Има няколко нови автобуса /новозакупените/, които ще се оборудват до дни. По авариралите системи се работи, само че за нас няма значение повода - за всяко установено нарушаване на тази уговорка от договорите по 300 лева е наложената глоба. "

Санкцията обаче не дава резултат и пловдивчани не престават да се топят, до момента в който употребяват рейсовете на градския превоз.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР