Извънредна среднощна проверка извърши екип на Регионалната инспекция по

...
</TD
> Извънредна среднощна проверка извърши екип на Регионалната инспекция по
Коментари Харесай

Нощни проверки на РИОСВ - Пловдив, търсят източник на неприятни миризми

Извънредна среднощна инспекция извърши екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) в Стамболийски. Причина за нея са постъпилите сигнали в екоинспекцията за неприятни миризми, идващи от цех за произвеждане на целулоза и хартия в града, в които жителите показват, че това се случва вечер след 17 часа.

Проверката е осъществен в часовия диапазон от 22:20 часа на 1 март до 12:05 часа на 2 март. Извършена е цялостна обиколка на площадката на завода, обходени са улиците " Мадара “, ул. " Иван Вазов “, парка сред ул. " Иван Вазов “ и ул. " Г. С. Раковски “. В града не са усетени характерни миризми, присъщи за производството.

Контролът се реализира целеустремено в деня, откакто са завършили ремонтите поради зародилата на 24 февруари сериозна повреда в завода, която наложи цялостното прекъсване на работата му до 28 февруари. В момента на нощната инспекция предприятието работи в естествен режим, с оптимално натоварване на индустриалните мощности и настоящи уреди на всички цехове.

Освен екоинспекторите, на инспекцията са участвали и двама от сигналоподателите, както и двама представители на предприятието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР