Изложбата Урок по история… урок по достойнство“, посветена на 110-та

...
</TD
>Изложбата Урок по история… урок по достойнство“, посветена на 110-та
Коментари Харесай

Изложба, посветена на 110-а годишнина от Балканските войни, откриват в Бургас

Изложбата " Урок по история… урок по достолепие “, отдадена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912 – 1913, ще бъде открита през днешния ден в КЦ " Морско казино “, зала " Георги Баев " от 18.00 часа. 

Създатели на изложбата са Регионален държавен архив– Бургас, Регионален исторически музей – Бургас и Регионална библиотека " П. К. Яворов " – Бургас. Събитието се реализира посредством финансирането и семейството на Община Бургас.

Интригуващата експозиция ще показа документи и фотоси, проследяващи хода на военните дейности, храбростта на българския боец, новаторството в развиването на военното дело, както и работата в тила.

Изложбата " Урок по история… урок по достолепие “ може да бъде посетена до 30 януари 2023 година Входът е свободен.

През 2023 година се навършват 110 години от края на Балканските войни, които са продължение на националноосвободителната битка на българския народ, на освободителната Руско – турска война от 1877 – 1878 година, на освободителните битки на поробеното българско население от Македония и Тракия и са ослепителен израз на устрема на българския народ към независимост и национално обединяване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР