Изложба с благотворителна цел От раклата на баба беше организирана

...
</TD
>Изложба с благотворителна цел От раклата на баба беше организирана
Коментари Харесай

Кметът на Русе уважи благотворителна изложба по случай Бабинден

Изложба с благотворителна цел " От раклата на баба " беше проведена през днешния ден във фоайето на Доходното здание от Съюза на пенсионерите - район Русе. Поводът е обичайния български празник Бабинден. Събитието бе почетено от кмета на Русе, оповестиха от общината.

" Отбелязването на този празник ни припомня за значимостта на фамилията, традициите и обичаите. С вашата грижа успявате да предадете нашата просвета и история на идващите генерации. Благодаря ви за посветеността към запазването на този хубав бит, както и за това по какъв начин да поддържаме и обичаме традициите, които са неизменима част от националната ни еднаквост “, сподели.

Председателят на Съюза на пенсионерите - район Русе Мария Савова пожела здраве и дългоденствие на участниците в благотворителната галерия.

Представени бяха плетива, направени от сръчните ръце на пенсионерите. Те ще бъдат дарени на възрастните хора от дом " Възраждане “.

В празника се включиха и децата от ОбДЦКИ – Русе и ученици от Национално учебно заведение по изкуствата " Проф. Веселин Стоянов ", а пенсионерският клуб и читалището от кв. Средна Кула пресъздадоха обичайния обред “бабуване ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР