Инициативният комитет Дом за пловдивската опера информира за своята позиция

...
</TD
>Инициативният комитет Дом за пловдивската опера информира за своята позиция
Коментари Харесай

Приветстваха идеята за изграждане на опера в Панаира

Инициативният комитет " Дом за пловдивската опера " осведоми за своята позиция и настояща тактика по отношение на създаване на постройка за пловдивската опера. От комитета направиха и равносметка за свършеното през последните 7 години, откакто е и основана фондацията съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

" Засега напъните за създаване на опера в Пловдив са безплодни. Срещали сме неведнъж с министри на културата. Има идейна разработка от арх., който предвижда създаване на постройка за операта в пространството зад тила на някогашния Партиен дом ", стартира инж..

На пресконференцията се прегледа и въпросът да се обособят няколко дка в региона на Панаира за опера. Нещо, което бизнесменът неведнъж е споделял, че ще направи, откакто акциите му се усилят до 79%.

" С наслада приветстваме едно решение за създаване на опера в региона на Панаира. Това е от най-предпочитаните места от пловдивската общност за изградена на такава сграда. Но ние към момента не знаем какви са желанията на. Негова би трябвало да е самодейността. ", сподели инж, Фратев.

" Местото е идеално. Ако господин Гергов има такова предпочитание, всичко е свързанo с процедури, споразумяване на терени, съгласуване с инстанции. Но към този момент желанията са единствено пожелателни. Засега неяснотите са повече от това, което ни се желае ", добави арх..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР