Информационни табла с променящо се съдържание монтира Община Бургас на

...
</TD
>Информационни табла с променящо се съдържание монтира Община Бургас на
Коментари Харесай

Монтират електронни табла на входовете на Бургас, днес на тях пишеше това

Информационни табла с изменящо се наличие инсталира Община Бургас на няколко основни места. Те са ситуирани при входовете на града: откъм автомагистрала " Тракия “ (близо до пасарелка " Джъмбо “), откъм Поморие (до Траурния парк), третото е в местността Пода.

Тези табла излъчват светлинни сигнали под формата на изображения на пътни знаци, комбинирани с текстово предизвестие за ремонт, запушване, замръзнал сектор, настъпило ПТП и други изключителни обстановки на пътя.

" Искаме жителите и гостите на града да бъдат навреме осведомени в действително време за настъпили промени или проблеми в пътно-транспортната конюнктура. “, разяснява кметът.

Съоръженията са построени като част от дейностите по плана на Община Бургас, наименуван " Интегриран модел за ръководство на градската подвижност - I стадий ". Той е финансиран със лични средства от бюджета, както и със средства по Оперативна програма " Региони в напредък “ 2014 - 2020 година

Таблата са част от въведената към този момент Интегрирана система за ръководство на трафика в Бургас и се управляват от Центъра за видеонаблюдение и ръководство на трафика. Системата ще бъде надграждана и посредством нея ще може да се пресъздава още по-разнообразна пътна информация, данни за натовареността и указване на обходни направления, времето за директно прекосяване през града и други

Така в забележителна степен ще бъдат улеснени водачите на транспортни средства, преминаващи през територията на общината и ще бъдат подкрепени напъните за по-висока степен на пътна сигурност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР