Има сериозен ръст на интереса към инвестиционото злато и сребро

...
</TD
>Има сериозен ръст на интереса към инвестиционото злато и сребро
Коментари Харесай

Експерт: Има една инвестиция, която е по-добра от депозит в банка

Има сериозен растеж на интереса към инвестиционото злато и сребро изключително след пандемията и непрестанно се усилва броя на хората, които стартират да търсят нещо по-сигурно за своите спестявания. Това заяви Кирилка Епитропова, основен дилър в Tavex, по време на презентацията си на, предава Plovdiv24.bg .

В изявление за медията ни Епитропова изясни, че златото не би трябвало да се схваща тъкмо като инвестиция, а като нещо, което ще съхрани покупателната стойност на това, което човек към този момент има и с времето няма да намалее. 

" Аз го разбирам все едно си върша застраховка на спестяванията. Както вършат и страните. Много елементарно може да се откри информация, че страните съхраняват немалка част от държавния си запас в тонове злато " - разяснява специалистът и уточни, че за последните 10 години цената на златото е повишена със 100-110 %. 

Пример, че запазването на спестяванията в злато е по-добро от депозит в банка, е войната в Украйна. 

" При нас пристигнаха доста хора, бягащи от тази война. Разделям ги на три групи.  Първата група са хора, които имат пари в брой. Те имаха лична валута, само че светът към този момент нямаше доверие към нея и те нямаше къде да я продадат, оказаха се с хартии в джоба.

Втората група бяха с пари в банка. Търсейки разновидности по какъв начин да ги изтеглят, само че ние не можахме да им помогнем за жал.

Третата група бяха, съгласно мен, най-умните, които с течение на времето са влагали част от спестяванията си в капиталово злато, което е физическо. Те взимат това злато със себе си, бягат и пристигнаха при нас, като на каса продадоха златото, взеха пари в брой - съответната валута в страната, в която се намират и посрещнаха потребностите си " - разяснява Епитропова.

Основната разлика сред капиталовото злато и златните бижута е в това, че капиталовото злато е освободено от Данък добавена стойност и има правилник за избрана форма. Например, кюлчетата би трябвало да са проба над 995 непорочност, с цел да бъдат избрани като капиталово злато и да не бъдат облагани с Данък добавена стойност. Всеки може да си купи, в това число и онлайн, при което доставката е с пощальон.

Цялото изявление гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР