Има неясноти, не знаем кой е антибиотикът. Това, което знам,

...
</TD
>Има неясноти, не знаем кой е антибиотикът. Това, което знам,
Коментари Харесай

Проф. Момеков за поставените две дози антибиотик на бебе в Бургас: Грешка, която може да стане във всяка една болница по света

" Има неясноти, не знаем кой е антибиотикът. Това, което знам, е, че при режим на дозиране два пъти дневно през 12 часа  втората доза е пристигнала малко след първата. Това е неточност, която може да стане във всяка една болница по света. Колкото по-голяма е болничното заведение, толкоз е по-голям шансът да се случи това, тъй като хората са пренатоварени ". Така разяснява случая с поставената простъпка двойна доза антибиотик на бебе в Бургас проф. доктор Георги Момеков, началник на катедра " Фармакология “, Фармацевтичен факултет на МУ, пред NOVA.

" Нямам подозрение, че тъкмо в тази болница работят доста съществено, тъй като те покриват голям периметър ", добави той. Проф. Момеков сподели, че антибиотиците, които се употребяват в педиатричната и кърмаческа възраст, имат отличен профил на сигурност. Допълнителна доза не крие великански опасности ", добави той.

Проф. Момеков разяснява и проблема с бракуването на ваксините срещу  COVID-19. " Българинът имаше достъп до всичко или съвсем всичко, което породи в границите на тези две години като предварителна защита и като терапия “, добави той. Професорът посочи, че тематиката за имунизациите е доста дълга. Той даде насоки за слагане на последваща доза от имунизацията против COVID-19. Момеков посочи, че COVID-19 се обрисува като сезонно заболяване. " Все още не е ясно по какъв метод ще се модифицират тези ваксини, само че вървим към сезонна имунизация сходно на тази при грипа “, разяснява той.

За грипа той сподели, че не можем да осигурим покритие на най-рисковия контингент. Момеков сподели, че е значимо обществото да разбере изгодата от имунизациите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР