Идеята за концерт в напълно затъмнена зала е един различен

...
</TD
>Идеята за концерт в напълно затъмнена зала е един различен
Коментари Харесай

Провокирайте сетивата си с Концерт на тъмно

Идеята за концерт в изцяло затъмнена зала е един друг взор към главното изразно средство на музиката – звукът. Истинска игра със сетивата чака всеки, който се осмели да прекрачи прага на познатите си усещания, с цел да остави там предразсъдъците си. Датата е 15 ноември, от 18.00 часа, Културен център " Морско казино ", входът е свободен.

Участници и фенове ще бъдат сложени в ситуацията на незрящи, с потъмняваща маска за очи. В такава среда функциите се разменят и множеството участници " изгубват " едно от главните си сетива – зрението, и стават по-чувствителни към друго осезание - слухът, което е главно за възприемането на музикално-поетичното изкуство. По този метод ще се предизвикат и сетивата, настройките, предразсъдъците ни по отношение на хората със зрителни увреждания.

В концертната стратегия ще бъдат включени вокални, инструментални и поетични осъществявания на младежи от НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров “ – Бургас. Специални посетители ще бъдат представители от Регионална организация на Съюза на слепите в Бургас.

Проектът " Концерт на мрачно “ е предизвикан от присъединяване на учениците в Международен продан по програмата " Еразъм + “ в гр. Краков, Полша. Концертът съставлява контрапункт на актуалната зрелищна визуалност на музикалното изкуство, с акцент върху прочувственото усещане на музика, подчинено единствено на едно от нашите сетива.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР