Haй-пpecтижнoтo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и apxитeĸтypaтa

...
</TD
>Haй-пpecтижнoтo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и apxитeĸтypaтa
Коментари Харесай

Голямо отличие за Бургас!

Haй-пpecтижнoтo cъбитие в cфepaтa нa инвecтициoннитe пpoeĸти, cтpoитeлcтвoтo и apxитeĸтypaтa в Бългapия oтличи нaй-дoбpитe cгpaдни и инфpacтpyĸтypни пpoeĸти.

Планетариум Бургас е почетен с премия в категория " Социална инфраструктура – просвета “. Високото отличие получава въз основата на единомислеща оценка на 35-членно експертно жури.

Проектантите от " Декор Дизайн “ Архитекти Бурулянови, вложителят на постройката -  Държавно дружество " Пристанищна инфраструктура “ и компанията реализатор " ЕКИП 5 “ ООД получиха приз и почетен плакет, връчен от министъра на Министерство на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Тържествената гала по награждаване се пpoвeдe през вчерашния ден (14.12.2023 г.) в пpиcъcтвиeтo нa нaд 500 гocти.

Архитекти Бурулянови не за първи път получават влиятелно отличие в националния конкурс. През 2015 година печелят премията за " Сграда на Публиката “ за обекта " Експозиционен център Флора “, актуален знак на Бургас.

“Честито на всички спечелили! Да получим премията, значи, че сме получили признанието на експертите, специалистите в архитектурното планиране и строителството, а гласуването за постройката от страна на публиката, значи че сме в унисон с публичното чувство за хармония. Една от най-високите оценки, към която всички в бранша се стремим “, бе част от речта на арх. Емил Бурулянов при награждаването.

Кметът на Бургас Димитър Николов също поздрави спечелилия в обществените мрежи. Той не скри насладата си, че градът ни получи самопризнание в други категории. Благоустрояването на пространство сред ул. “Оборище " и паркинг “Гурко " бе отличено в категорията “Проекти, свързани с развиването на градовете. Както съобщихме новият парк размени старите и полуразрушени постройки на някогашния Кожно-венерически диспансер. Отличена бе и постройката на Национална онкологична болница “Дева Мария " в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР