Г-н Атанасов, след година и половина политическо мълчание, виждаме Ви

...
</TD
>Г-н Атанасов, след година и половина политическо мълчание, виждаме Ви
Коментари Харесай

Славчо Атанасов: Да съм пасивен наблюдател не е моето, впускам се в кметската надпревара

Г-н Атанасов, след година и половина политическо безмълвие, виждаме Ви още веднъж в ролята на деен участник в избори, освен това - с действителен късмет за положително показване. Защо се връщате?

Никога не съм се отказвал от политиката. Моите съперници се надяваха да е по този начин, само че който ме познава, знае - дали съм кмет, депутат или елементарен жител, аз имам едни и същи правила и позиции и ги не отстъпвам.

Направих къса пауза в персоналното ми присъединяване в дейната политика. След няколко следващи избори, за които породиха основателни подозрения, че резултатите евентуално не са, каквито публично бяха оповестени, в действителност ми трябваше време да премисля целия си политически път до момента. Реших, че да съм въздържан наблюдаващ не е моят метод. Имам хрумвания и сили да работя за Пловдив и не желая да заставам в профил и да виждам по какъв начин трансформират най-красивия град в България в средновековна цитадела: безреден, презастроен, без въздух и пространство. Пловдивчани не заслужават това.

От кого очаквате поддръжка за Вашата кандидатура?

На първо място от моята партия, несъмнено - Вътрешна македонска революционна организация. Но също по този начин и от всички локални политически обединения, които в Пловдив имат огромно въздействие. Не е загадка, че водихме договаряния с най-голямата от тях - “Кауза България ", както и със Земеделски съюз “Александър Стамболийски ". Мисля, че успяхме да формираме сериозна районна политическа мощ, която ще притегли поддръжка и от други политически партии с въздействие в локалния парламент. След първичния диалог към нас се причислиха и локалните структури на “Партия на зелените ", ВОЛЯ и “Атака ".

Утре следва подписването на съглашение за общо явяване на локални избори, 2023 от всички обединения, които желаят да вземат участие в новата коалиция “Съединени за Пловдив ". Защото градът заслужава!

Виждате по какъв начин ръководещата сега не-коалиция се пробва да оцелее, като босовете безусловно разпределят регионалните центрове на правилото “това за мен, това за теб, третото - за който свари ". Пренебрегват знакови имена и уважавани по места персони, единствено и единствено да не стане някоя неточност и жителите да изберат претендент, друг от утвърждения в “сглобката. За коалиция “Съединени за Пловдив " едно нещо сигурно е правилно и такова ще остане - всички решения се взимат от пловдивчани, тук, в Пловдив! Никой не чака някоя партийна централа в София да се контракти с друга, да напущат парашутисти в листите и да ни диктува цели и цели.

Кой ще бъде Вашият главен конкурент на идните избори?

Когато от София им наредят и публично ги разгласят - ще знам кои са ми съперниците. Засега единствено клюки, подмятания и догатки, само че е явно, че упралвяващите ще се постараят градът да остане в сферите на въздействие, в които беше през последните три мандата. Който и да е бъдещият претендент на ГЕРБ, той няма да работи по-различно от досегашните кметове, излъчени от партията. А с цел да му обезпечат преимущество, не-коалиционните им сътрудници от Продължаваме промяната - Демократична България са на път да повдигнат слаб и на практика неизбираем претендент.

Ако мога да посоча “опонент " още в този момент, то това ще е тъкмо моделът на ръководство, натрапен в последните 12 години - размита отговорност, съмнения в корупция, неприятно ръководство и обмисляне.

Ако станете още веднъж кмет, с какво първо ще се заемете, кои са най-спешните за решение проблеми на града, съгласно Вас?

Имам задоволително управнически опит да виждам, че градът безусловно се задъхва в менгемето на безредно протичащи се поправки и градежи. Цели региони - като " Южен " и " Северен ", са блокирани, с по един-два вероятни изхода от тях. Добавете неефективния градски превоз и ще видите за какво пловдивчани не виждат различен вид, с изключение на да употребяват персоналните си коли, увеличавайки тапите и замърсеността на въздуха. Разбира се, паркирането ще става все по-трудно, изключително в центъра, а презастрояването и намаляването на зелените площи утежняват качеството на живота в и без друго тясната община Пловдив.

Преди десетина дни несъзнателно се озовах в ролята на неприятния оракул - в студиото на Българска национална телевизия допуснах, че както приказваме за пожарите в горещите дни, по този начин след ден-два наводненията ще са първи заглавия в новините. При това, за следващ път, тъй като от години при започване на септември мощни дъждове потапят следващата българска община, а не виждаме страната да работи по национална тактика за предотвратяване на популацията от сходни бедствия.

Припомних, че в границите на общините, почистването на коритата на реките е обвързване на локалната власт, а в Пловдив река Марица е почиствана последно в моя мандат - преди 13 години! Обещах си, че първата ми работа като предстоящ кмет ще е това - да накарам страната да сътвори специфична конструкция, която на национално равнище да проработи за попречване на наводненията. Имам предварителната поддръжка на други кметове и претенденти, мисля, че можем дружно да окажем нужния напън върху държавното управление.

Точно това ми е главната цел - да трансформира ръководството на общината, с цел да понижа рисковете за жителите ѝ и хаоса, който царува сега. Няма пловдивчанин, който да не страда от неприятното обмисляне на ремонтите и градежите в града. Забележете, приказваме за нужни и нужни поправки и създаване на градска инфраструктура! Т.е. неудобството за жителите и проблемите в трафика са породени само от неприятно обмисляне. Има и съществени съмнения за опорочени публични поръчки и възлагане осъществяването на огромните и скъпи планове на едни и същи компании, които явно нямат нито хората, нито техниката да ги изпълнят по едно и също време. Няма друго пояснение за стоящите с месеци разкопани улици и булеварди, по които никой не работи.

Кои ще са главните цели на Вашата администрация, в случай че съумеете да образувате болшинство в Общинския съвет?

Ако би трябвало в резюме да опиша работата на бъдещата администрация на общината, ще я сравня с почистването и подреждането на занемарена къща. Имаме един град, който знаем, че може да бъде чист, необятен, спретнат и комфортен за жителите си, само че сега не е. Ще би трябвало да подредим Пловдив.

Това значи незабавна инспекция и разбор на всички стартирани инфраструктурни планове, ускорение работата на строителите, а в случаите, когато са налице тежки забавени просрочвания или надхвърляне на бюджети - ще бъдат налагани наказания. Означава също да надигнем публичния превоз на крайници, като редом наложим непоколебим надзор върху превозвачите, на метода им на работа и качеството на услугата. Трябва да въведем извънредно изострен надзор върху презастрояването на града и да си отвоюваме зелените площи назад.

Трябва да усъвършенстваме и общинската администрация, да слеем няколко общински предприятия в цел понижаване на публични разноски и надзор върху общинските структури, а също и превърнем Общинска полиция в действително настоящо звено за защита на публичния ред и запазване на зелената система на Пловдив от замърсители.

Пловдив е унивеситетски град, има потенциала да се трансформира в банка за фрагменти от всички браншове. Ако включим вузовете в плановете на община Пловдив и поддържаме студентските общности, висококвалифицираните младежи ще останат в града. Трябва да работим с бизнеса за основаване на профилирани паралелки по специалности към междинните учебни заведения в Пловдив, с цел да може те да изпращат към промишлеността готови фрагменти.

Разбира се, няма пловдивчанин, който да не желае Пловдив да си върне славата на интернационалната туристическа дестинация, а това става освен с масирана реклама. Трябва градът да си върне хубостта и удобствата, а след това да поработим и с побратимените градове, с цел да притеглим още туристически поток.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР