Елена Балиева е дипломиран икономист със специалност Международни икономически отношения“.

...
</TD
>Елена Балиева е дипломиран икономист със специалност Международни икономически отношения“.
Коментари Харесай

Елена Балиева: Да увеличим зелените площи, да опазим градската растителност, за да дишаме по-леко

Елена Балиева е квалифициран икономист със компетентност " Международни стопански връзки “. Кандидат е за общински консултант от Коалиция " Съединени за Пловдив “, бюлетина номер 68, персонална преференция 145 в листата.

- Г-жо Балиева, за какво решихте да се включите в политическия живот на Пловдив и да се кандидатирате за общински консултант?

- Общинският съвет би трябвало да е налична институция, да работи намерено в полза на хората. Смятам, че съм дейна, отзивчива и имам хрумвания за основаване на по-добра среда за живот в града, в който работя и пребивавам и се надявам и децата ми да останат да работят и живеят тук. Подобряване изискванията ни на живот са функционалност на политически решения от локален и народен темперамент. Убедена съм, че с негативизъм проблемите не се вземат решение. Трябва ефективно присъединяване на повече младежи, които да трансформират това, което не ни харесва от вътрешната страна с персонална заслуга.

- Кои са областите, в които смятате, че може да бъдете най-полезна в бъдещия Общински съвет?

- На първо място с възстановяване връзките на Общината към проблемите на хората за възстановяване на инфраструктурата, детските площадки, велоалеи, пешеходни зони, междублоковите пространства и несъмнено местата за паркиране, трафика на колите. Всички тези проблеми би трябвало да се възнамеряват и разискват освен в Общинския съвет, само че и с жителите. Общината би трябвало да има визия за развиване най-малко с небосвод от 10-15 години напред за огромните цели и това да е задача за всички бъдещи управления.

Аз мога да упорствам, като общински консултант, тези цели да бъдат на дневен ред в Общински съвет и да не се помирявам, в случай че не се работи интензивно от Общината по главните цели.

- Какви ще бъдат целите Ви?

- Моите цели са свързани с това да увеличим зелените площи, да опазим градската растителност, с цел да дишаме по-леко и да се разхождаме на драго сърце в един екологично чист град. Да се придвижваме безвредно в рамките на града- да понижим скоростта на колите на избрани места – към учебни заведения и детски градини, да построяваме още велоалеи и полигони по сигурност на придвижването в учебни дворове и други подобаващи места. Да осигурим по-добри условия за спорт и игри на децата ни – площадки, стрийт и фитнес уреди.

Не забравяме и за хората в пенсионна възраст. Те заслужават по-добри условия за обществено другарство и превозване на свободно време. Можем да го създадем с монтиране на маси за тихи игри навън, да създадем зони за тях в междублокови пространства, да изградим повече обществени домове. Трябва да обърнем повече внимание и грижа за хората с увреждания и понижена пъргавина. По-достъпна архитектурна среда за тях – рампи и подемници за достъп.

Можем ли да живеем в чиста градска среда? Можем, в случай че разделно събираме отпадъците и построяваме подземни контейнери.

- Набелязали ли сте си персонална идея, която смятате, че би трябвало да се осъществя в идващия мандат?

- Да увеличим зелените площи, да опазим градската растителност, с цел да дишаме по-леко и да се разхождаме на драго сърце в един екологично чист град. Все отново Пловдив е европейска столица на културата.

- Какви ще са акцентите в работата на общинските съветници от групата на коалиция " Съединени за Пловдив “?

- Ние имаме няколко съществени целта, по които ще работим през идващия мандат. Това са:

Изграждане на нов мост над река Марица – продължение на бул. " Копривщица “;

Стипендиантска и стажантска стратегия за обезпечаване на работа на студентите в 3 и 4 курс благодарение на компании на територията на общината и областта;

Нов Фестивален комплекс отвън жилищните зони – дано в Пловдив има повече събития и концерти навън, без да нарушаваме съня на хората;

" Програма 70 + “ – всички поданици на община Пловдив над 70 години ще пътуват гратис в градския превоз!

Създаване на Дом на пенсионера и финансиране на креативната самоинициатива сформира с 3000 лв. годишно;

Обособяване на зони от няколко улици за платеното паркиране по местодомуване в обсега на Синя зона. Ако няма място на вашата улица – паркирате на прилежащата при явен и прецизен регламент;

Промяна на схемата и маршрутите на градския превоз. Ползване на трафик камерите за следене дали рейсовете съблюдават разписанията; 

Нов парк в квартал " Коматево “. Място има, предпочитание има, хората го желаят. Остава да го създадем!



- Какво е посланието Ви към пловдивчани в навечерието на вота?


- Уважаеми, пловдивчани, приканвам Ви на 29 октомври (неделя) да гласувате с номер 68 в трите бюлетини – за кмет на община, кмет на регион и за общински съветници. И за мен – с персонална преференция 145.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР