Едно от любимите места на пловдивчани през лятото – Акваленд,

...
</TD
>Едно от любимите места на пловдивчани през лятото – Акваленд,
Коментари Харесай

Акваленд ще работи за последно в Тракия, предстоят големи промени!

Едно от обичаните места на пловдивчани през лятото – " Акваленд ", ще работи за последно този сезон в " Тракия ". Собствениците на увеселителния плаж считат да го реалокират, с цел да придобие нова визия и да надградят атракциите, които оферират. Това не е допустимо в настоящия терен в " Тракия “ заради това след 20 август ще стартира демонтажът на оборудванията, обясниха притежателите на " Акваленд “.

.

Намеренията на притежателите да я реалокират на острова на Адата бяха разкрити още предходната година. Те желаят да трансфорат още веднъж острова в място за хората, като започнаха да урегулират 75 дка от острова, които купиха. Идеята е там да се направи аквапарк в паркова среда, която ще бъде подобаваща атракции, релакс и отмора. Ще има пешеходен мост към него от северната страна на бул. " Марица “.

Собствениците желаят да надградят атракцията на новото място. Те желаят да основат и по-добра градска среда на настоящия терен на " Акваленд ".

В момента се чакат и разрешителните, с цел да може да се задейства процедурата по преместването на " Акваленд “.

Имотът, върху който в този момент се простира атракцията в регион " Тракия “, ще придобие нов тип. Въпреки това ще останат част от построените сгради. Ща резервира цялата спортно-рехабилитационна активност, хотелската постройка, фитнесът и огромният външен басейн, който ще е за публично прилагане.

Намеренията на вложителите е от двете страни на парцела – южно и северно, да се изградят две жилищни здания. Инвеститорът освен, че няма да застроява парцела до оптималните му индикатори, а ще построи повече зелени площи. Целта е да се сътвори по-добра градска среда.

Коефициентът за застрояване там е Кинт 2, а минималното озеленяване е 40%. На терена ще се изградят 50% зелени площи. Освен двете жилищни здания, ще се създадат и четири вили за отдих с панорама към гората, които ще са към хотелската част.

Инвеститорите показаха желание и към районната администрация и Община Пловдив да създадат за своя сметка четири огромни детски площадки, които да са за необятно публично прилагане. Също по този начин и паркоместа, налични за жителите на региона. Целият план има всички нужни разрешителни, като той ще го започва, когато бъдат демонтирани пързалките и другите атракции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР