Двугодишна условна присъда получи двойка от село Скутаре по-рано днес,

...
</TD
>Двугодишна условна присъда получи двойка от село Скутаре по-рано днес,
Коментари Харесай

Семейство блъсна с двете си коли пешеходец край Пловдив, той почина

Двугодишна условна присъда получи двойка от село Скутаре по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Анна Пейчева и Пенчо Пейчев са упрекнати, че през 2020 година са предизвикали злополука, разследване на което е настъпила и гибелта на Христо Тодоров. 

Според обвинителния акт на 06.06.2020 година след 22,30 часа Пейчеви са се движели с колите си със скорост към 57 км/ч по посока Т-образното кръстовище с отбивката за дружество " Булсафил “.

През това време пешеходецът Христо Тодоров е бил вдясно от платното за придвижване, откъдето навлязъл пред двата автомобила.

За да избегне мъжът, Пенчо Пейчев навил внезапно кормилото наляво и ускорил, само че не съумял да избегне пешеходеца и последвал удар.

Анна Пейчева последвала дейностите на първия лидер и също отклонила автомобила си вляво, само че достигайки падналия на платното пешеходец, настъпил втори удар.

По-рано през днешния ден Пейчеви показаха подготвеност да признаят виновността си и пожелаха кратко правосъдно разследване, незабавно след края на разпоредителното съвещание. 

Съдия Миглена Маркова счете желанието им за основателно и процесът стартира. 

По време на него прокурорът показа, че Пейчеви са съдействали напълно на процеса. Уточни, че самият Пенчо е позвънил на 112 незабавно след случая и е съобщил, че блъснал пешеходецът.

Тя пожела наказването им да бъде минимално, само че с най-дългият изпитателен период от 5 години, както и да им бъдат отнети документите да ръководство на МПС. 

Един от юристите на потърпевшите пък изрази мнението, че присъдата на Пейчеви би трябвало да бъде ефикасна, а книжките им да бъдат взети за период от 3 години.

Защитникът на Пейчеви добави, че единственото неправилната реакция на водачите е довела до злополучния завършек на събитията. Той показа свидетелски роман, от които се разбра, че Тодоров е изглеждал в несъответстващо положение.

Той пожела книжките им да не бъдат отнемани.

В последна сметка съдът призна Анна и Пенчо Пейчеви за отговорни и ги осъди на 2 години отнемане от независимост условно с 5 години изпитател период. Двамата няма да могат да карат в период от 2 години.

Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен период пред Апелативен съд Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР