Два месеца след крайния срок за приключване на санирането на

...
</TD
>Два месеца след крайния срок за приключване на санирането на
Коментари Харесай

Глобяват строителна фирма заради блок в Източен

Два месеца след крайния период за привършване на санирането на блок на ул. " Жеравна " 1-3 в регион " Източен " покривът продължава да е отворен и жителите му с паника чакат идните есенни дъждове. Хората настояват, че седмици наред не се правят строителни действия, което е доказано и при инспекция от районната администрация. Темата за забавянето бе обект на публично запитване от общинския консултант Емил Русинов към градската администрация, предава Plovdiv24.bg .

Изпълнението на ограничения за енергийна успеваемост в постройката е по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, като общата стойност на плана е 3 692 629 лева безплатна финансова помощ. Продължителността е 30 месеца и дейностите би трябвало да бъдат приключени до 4 юли 2023 г. 

Русинов даде фотоси от положението на постройката. В питането си той  насочва съответни въпроси, измежду които дали са налагани наказания на изпълнителя от разнообразни контролни органи в общината, в това чисто и от пловдивския общински инспекторат. Съветникът чака отговор и на въпроса за крайния период по осъществяване на дейностите по цялата стратегия за саниране по Оперативна програма “Регионално развитие”, както и какви ще бъдат последствията за община Пловдив при несъблюдение в период на договорите за строително-монтажните работи. 

Санирането на ул. " Жеравна " 1-3 е отвън контракта и строителят ще бъде глобен, разяснява за медията ни заместник-кметът по строителство и вложения.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР