До края на следващата седмица ще бъдат обявени 17 конкурса

...
</TD
>До края на следващата седмица ще бъдат обявени 17 конкурса
Коментари Харесай

Предстоят сериозни промени в управлението на много училища в Бургас и областта

До края на идната седмица ще бъдат оповестени 17 състезанието за шефове на учебни заведения в област Бургас, оповестяват от просветното министерство. Общият брой на първия транш от състезания се чака да включва към 160 учебни заведения от всички общини в страната.

Сред оповестените места в Бургас се чака да бъдат това в Математическата гимназия, където в този момент краткотрайно изпълняваща длъжността е Милена Андонова и Немска езикова гимназия " Гьоте ", която сега се оглавява от Антоанета Христова.

 

От дребните учебни заведения в региона се чака да бъде разгласен конкурс за шеф и на Основно учебно заведение " Реджеб Кюпчу “ село Сини хълм.

Намаляване на субективните критерии, повече на практика задания, ориентирани към добити познания, видео и аудио записване. Това са част от разпоредбите за състезанията за шефове на държавни и общински институции в предучилищното и учебното обучение, одобрени с Наредба №16, която е обнародвана в Държавен вестник.

До измененията се стигна, откакто МОН се съобрази с решението на Върховния административен съд и анулира присъединяване на собствен представител в комисиите по желание в общинските и държавни учебни заведения. Съгласно наредбите на Закона за учебното и предучилищно обучение в тях ще се включват общо трима представители на районните ръководства на образованието, избрани от началника на съответното РУО. Без смяна са останалите членове – представител на съответната общинска администрация, както и представител на публичния съвет в учебното заведение, пишат от Черноморски фар.

За да се ограничи субективният детайл, въпросите ще бъдат предоставяни от МОН и ще бъдат генерирани в деня на съответния конкурс.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР