До 5 лева стига таксата за почистване на рибата в

...
</TD
>До 5 лева стига таксата за почистване на рибата в
Коментари Харесай

Преди Никулден: 6-7 лева за килограм шаран в Благоевградско

До 5 лв. стига таксата за разчистване на рибата в магазини в София, видя " Телеграф “.

Така дни преди Никулден стартира всеобщото търсене на шаран за трапезата. Цената на кг е от 6 до 12 лв. в другите магазини, като някои го оферират непосредствено изчистен на малко по-висока цена, а други желаят сред лев и 5 лв. за услугата.

В рибните магазини в столицата килото се продава за 10,80 лв., а рибата излиза към 2 кг. Има и по-дребни екземпляри, които са към 500 година

Търговските вериги пък го оферират на цени от 6 до 8 лв. за кило, само че изчистен.

Борса

Най-старата рибна борса по Дунав – тази в Тутракан, предлага пресния шаран за 10,50 лева килото, само че при покупка на по-големи количества има отстъпка, сподели репортерска

инспекция на " Телеграф “. В рибните магазини обаче цената скача най-малко с левче, само че пък почистването и транжирането е гратис.

В рибната борса в Тутракан сомът коства 16 лв. за кг, а толстолобът е 6 лв.. Проверка в огромен рибен магазин в Русе сподели, че шаранът е 11,50 лв., сомът – 17 лв., а толстолобът – 7,90 лв..

Благоевград остана без рибарник преди няколко години, който се намираше в " Струмско ". Там до последно цените бяха в действителност национални, хиляди хора от целия район купуваха шарани, сомове и толстолоби. В някои водоеми в Пиринско обаче не престават да продават жива риба, шаранът се предлага за по 6-7 лв. за кг, толстолобът е сред 4 и 5 лв. за кг.

Шаранът в хипермаркетите се предлага сред 6 и 7 лв. за кг. Има и пъстърва, която се търси от хората, тя е на промоция и върви по 10 лв. за кг. " Сега се избират и други типове риба. Зависи кой каква обича да хапва. Някои клиенти даже си купуват замразена скумрия, тъй като парите им са ъгъл “, разкриват магазинери.

Проверки



Инспектори на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) плъзнаха по рибните борси и магазини в Бургас.

" Има задоволително шаран, нямаме никакви проблеми с доставките. Но и при него цените са малко по-високи - може би с към 1,50 - 2 лв..

Миналата година всеобщо се оферираше за 6 лв. за кг, а тази година е към 8 лв. ", коментираха търговци.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР