Днес ще е предимно облачно. В цялата страна ще има

...
</TD
>Днес ще е предимно облачно. В цялата страна ще има
Коментари Харесай

Оранжев код в Благоевград! Очакват се обилни валежи, гръмотевици и градушки

Днес ще е най-вече облачно. В цялата страна ще има превалявания от дъжд и ще са краткотрайно интензивни. Главно в планинските региони преваляванията ще са обилни и ще са съпроводени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните региони на Горнотракийската равнина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде сдържан, преди обяд с променлива посока, към и след пладне ще се ориентира от запад-северозапад и с него дневните температури ще се намалят. Максималните ще са сред 13° и 18°, в София - към 13°. Това предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология.

В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, прохладно и с превалявания от дъжд, над към 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и региона на Централен Балкан преваляванията ще са обилни, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър, който по здрач ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месец май.

Оранжев и жълт код за значителни превалявания са оповестени в съвсем цялата страна.

Ето какви рискове са обозначени с посочените цветове:

Жълт код:

БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за опция от местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. Затруднения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг.

Оранжев код:

БЪДЕТЕ ГОТОВИ да се предпазите, вие и вашата благосъстоятелност. Възможни са наводнения на парцели и в транспортната мрежа. Възможни са спирания в електроснабдяването, връзките и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Опасности при шофирането поради понижена видимост и аквапланинг.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР