Днес Районен съд Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане

...
</TD
>Днес Районен съд Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Обвиненият за жестокостта над дете в Пловдив остава в ареста! В телефона му откриха унизителни клипове със сцени на насилие

Днес Районен съд Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по повод  на П.Ч., притеглен в качеството му на обвинен по Директива за птиците № 17/2024 година по разказа на ІV районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, прокурорска кореспонденция № 457/2024 година по разказа на Районна прокуратура гр. Пловдив, за осъществено от него в съучастничество със С.А. закононарушение по член чл.131, ал.1, т.4 пр.2, т.5а и т.9, пр.последно, вр. чл.129, ал.2,  вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателен кодекс – за причиняване на междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение по отношение на малолетно лице.

П.Ч. е упрекнат и за закононарушение по чл.143, ал.3, т.1, вр. ал.1, вр. 26, ал.1 от Наказателен кодекс, за това, че за времето от 21.11.2023г. до 07.01.2024г. в гр.П., в изискванията на продължавано закононарушение и на домашно принуждение е принуждавал другиго да претърпи нещо обратно на волята му, като е използвал за това мощ и заплашване, както и за закононарушение по чл.131, ал.1, т.4, пр.2-ро, т.5а и т.9, пр.последно, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс за това, че е предизвикал в изискванията на домашно принуждение на малолетно лице лека телесна щета, като действието е осъществено с особена свирепост.

Съдът откри, че са налице кумулативните предпоставки, планувани в закона, с цел да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на П.Ч. В претекстовете си Съдът означи, че събраните доказателства  в хода на следствието обосновават в задоволителна степен на възможност извода, че обвиненият П.Ч. е направил твърдените действия, въз основа на повдигнатите съответни обвинявания.

Спрямо майката на детето С.А., съдът одобри, че не са събрани задоволително доказателства, от които да се направи изводът, че е налице обосновано съмнение за това тя да е направила твърдяното закононарушение, за което е привлечена като обвинена. В претекстовете си съдът  прие, че са налице доказателства за други нейни дейности, ориентирани към малолетното дете, които могат да бъдат преценени като реализиране на по-леки увреждания или неполагане на задоволителни  грижи към детето. Предвид на това, както и претекстовете на съда, че липсват плануваните в закона рискове от укриване и осъществяване на закононарушение, по отношение на С.А. бе взета мярка за неотклонение " Подписка “.

Определението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 18.01.2024 година от 15,30 ч.

По време на съвещанието стана ясно, че обвиненият П.Ч е осъждан два пъти за опиати, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

В телефона на обвинения Чернев проверяващите са разкрили голям брой видеоклипове с упражнявано принуждение и унизителни подиуми с дребното момченце. Въпреки че обществени служащи са работили с детето, те не са отчели, че то е  жертва на домашно принуждение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР