Днес от 12:00 часа Регионален исторически музей – Пловдив открива

...
</TD
>Днес от 12:00 часа Регионален исторически музей – Пловдив открива
Коментари Харесай

В Пловдив показват любовното писмо на Найден Геров до неговата избраница

Днес от 12:00 часа Регионален исторически музей – Пловдив открива в зала " Съединение “ краткотрайна галерия със заглавие " Любов в пощенски плик ".

Датата напълно не е определена инцидентно! На празника, отдаден на Свети Валентин, влюбените показват любовта си един към различен, като си изпращат приветствени картички и бонбони във формата на сърце. Регионален исторически музей – Пловдив може да се похвали с богата сбирка от картички и писма на известни и не толкоз известни персони от минали времена. Пазени във фондовете на музея, те припомнят за света преди удобствата и бързината на електронните известия през днешния ден.

Акцент в изложбата " Любов в пощенски плик " ще бъде част от кореспонденцията сред Найден Геров и неговата годеница Мария. Когато 35-годишният Геров среща Мария, тя е осемнайсетгодишна, красива госпожица с бяло лице, черни очи и дълга до кръста коса, добре образована, приказва два езика и свири на клавесин. Доста по-късно добиват известност и десетките непубликувани писма на семейство Герови, изпълнени с толкоз деликатност, които дават опция да забележим блестящия посланик, горещия родолюбец и задълбочения академик от една нова страна, непозната за поколенията.

С откриването на изложбата, Регионален исторически музей – Пловдив ще показа и новите експозиционни витрини и резултата от редица ремонтни действия, осъществени по плана на община Пловдив BGCULTURE-1.001-0016 " Културното завещание на Пловдив, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “.

Проектът е в размер на 781 550 лв., финансиран е от ФМ на ЕИП. В него вземат участие седем пловдивски културни институции - ГХГ, РИМ, РАМ, РЕМ, РПНМ, НБ " Иван Вазов " и ОИ " Старинен Пловдив ". Срокът на осъществяване е 20 месеца и завършва в края на април. Партньор на община Пловдив е Cross-Cultural Introduction AS (CC-Intro AS) от Норвегия.

На празника на влюбените 14 февруари, Регионален исторически музей – Пловдив кани пловдивчани на още едно особено събитие в зала " Съединение “ – една вдъхновяваща сетивата креативна вечер, отдадена на музиката, любовта и виното под надпис " Музика, обич и вино “, която стартира в 18.00 часа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР