Днес от 11,00 часа ще се състои официалното откриване на

...
</TD
>Днес от 11,00 часа ще се състои официалното откриване на
Коментари Харесай

В Пловдив завършиха проект за над 70 милиона

Днес от 11,00 часа ще се състои формалното разкриване на реконструираната и осъвременена пречиствателна станция за отпадни води – Пловдив.

Ще участват кметът Здравко Димитров, заместник-кметът " Строителство и вложения “ Пламен Райчев, представители на ВиК и на изпълнителя " ГБС - Пловдив “ АД.

Събитието ще се организира на пречиствателната станция в землището на село Ягодово.

Реконструкцията на пречиствателната станция коства повече от 70 млн. лева, 80% от които са обезпечени по ОПОС 2014-2020, а останалите - съфинансиране от Община Пловдив. 

През февруари 2020 година бе подписан и контракт сред Община Пловдив и ДЗЗД " ПСОВ ПЛОВДИВ 2018 “ за  строителните действия по модернизацията на пречиствателната станция. В обединяването, което го извършва влизат,,ГБС ПЛОВДИВ “ АД,,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ “ АД и,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000 “ ООД, с подизпълнител " Кристална вода “ АД. Срокът за осъществяване е 730 календарни дни.

Припомняме, че повече от три години лишиха процедурите по възлагане на плана за реорганизация на пречиствателната станция. На 2 април 2018 година е оповестена открита процедура за възлагане на социална поръчка с предмет: " Определяне на реализатор за консултантска услуга по отношение на реализация на план " Интегриран план за водите на град Пловдив - Етап 1 " по обособени позиции: Обособена позиция 2 " Оценка на сходството на инвестиционните  планове и практикуване на строителен контрол на обект " Реконструкция, рационализация и доизграждане на ПСОВ Пловдив – инженеринг ".

След решение от 5 декември 2019 година на Комисия за защита на конкуренцията процедурата е прекъсната. С решение от 31.12.2019 година е открита социална поръчка с предмет: " Оценка на сходството на капиталовите планове и практикуване на строителен контрол на обект " Реконструкция, рационализация и доизграждане на ПСОВ Пловдив - инженеринг ". Неколкократното обжалване на процедурата на разнообразни стадии от нея в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд значително забавиха сключването на контракта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР