Днес, 13.01.2023 г., Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане

...
</TD
>Днес, 13.01.2023 г., Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане
Коментари Харесай

Съдят бивш полицай за причиняване на телесна повреда на гражданин в Благоевград

Днес, 13.01.2023 година, Районна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за причиняване на междинна телесна щета от полицейски чиновник при осъществяване на службата му. Престъпното действие е квалифицирано по член 131, алинея 1, т. 2, прочие ІІІ, вр. член 129, алинея 2, прочие ІІ, алт. 2 от Наказателен кодекс.

Към м. януари 2022 година обвиненият В.Г. (на 25 години) заемал длъжността старши служител на реда в бранш " Патрулно-постова активност и всеобщи мероприятия - Благоевград “ към дирекция " Жандармерия “ в Министерство на вътрешните работи.

Вечерта на 22.01.2022 година той бил на работа, като взел участие в осъществяване на полицейска интервенция по запазване на публичния ред, противопоставяне на престъпността и противозаконната миграция по време на зимния туристически сезон. В тази връзка В.Г. дружно с сътрудниците си се намирал на ул. " България “ в региона на изхода на гр. Банско.

Около среднощ на няколко метра от служебния им полицейски автомобил спрял Р.С. Служителите на реда му декларирали, че им пречи да работят. Мъжът им обяснил, че е спрял за малко, с цел да изчака сътрудниците си.

В идващия миг обвиненият В.Г. излязъл от автомобила, доближил Р.С. и му нанесъл удар с крайник в региона на коляното. Пострадалият паднал, след което служителят на реда му нанесъл още няколко удара с крайник в региона на гръдния панер. Веднага по-късно служителят на реда се прибрал в автомобила.

Приятел на Р.С. подал сигнал за случая на телефон за незабавни повиквания 112. Мястото било посетено от полицейските чиновници в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в гр. Банско.

По случая е било формирано досъдебно произвеждане, а В.Г. е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него действие.

Видно от направена по делото здравна експертиза, в резултат на нанесените удари от страна на обвинения потърпевшият Р.С. получил травматични увреждания, в това число разкъсване на менискус на коляното, довело до трайно затрудняване на придвижването.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР