Деца бежанци сами построиха беседка за отдих на хората, които

...
</TD
>Деца бежанци сами построиха беседка за отдих на хората, които
Коментари Харесай

Деца бежанци направиха голяма добрина за хора в Русе!

Деца бежанци сами построиха беседка за отдих на хората, които живеят в център за дементно заболели в Русе.

Заки от Сирия попада в центъра за непридружени деца бежанци, до момента в който трафиканти се опитвали да го изведат до европейска страна по поръчка на родителите му. Казва, че в Русе му харесва и когато схванал от ръководителя на центъра, че заболели хора се нуждаят от ъгъл за отдих, се присъединил с готовност. Най-големите момчета намират палети и дружно със обществени служащи стартират да майсторят беседката.

" Идеята е да помогнем на децата да са съответни и интегрирани в нашето общество, откакто навършат 18 години и изоставен центъра. Трябва да придобият трудови привички, тъй като са надалеч от фамилиите си ", споделя шефът на центъра Рейхан Аблеки, съобщи NOVA.

За няколко часа работа на доброволците беседката е приключена, а жителите на дома за хора с деменции излязоха в градината, с цел да се порадват на новата си облага.

В единственият дом за непридружени деца бежанци сега има шест момчета. Всички са от Сирия. Очаква се всяко от тях да може да се събере със фамилията си. Въпреки нелеката си орис, до момента в който са в България, децата научават доста за традициите ни и се пробват да зарадват другите.

" За Коледа изработихме 250 коледни картички, които подарихме на услугата " Топъл обяд " в Община Русе. За Баба Марта изработихме 1200 мартенички с концепцията да ги изпратим на децата в регионите, потърпевши от земетресението в Сирия. За Великден направихме дървени великденски зайци ", споделя още Аблеки.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР