Депутатите не приеха майчинството през втората година за отглеждане на

...
</TD
>Депутатите не приеха майчинството през втората година за отглеждане на
Коментари Харесай

Вдигат максималния осигурителен доход и минималната пенсия

Депутатите не одобриха майчинството през втората година за развъждане на дете да е равно на минималната работна заплата. Бюджетна комисия гледа на второ четене бюджета на ДОО.

76 милиона лв. ще коства мярката. Възникна спор от кое място да дойдат тези пари. За " Възраждане " това са четири Страйкъра по-малко. За Румен Гечев парите могат да дойдат от свръхпечалбите на банките. Така майчинството през втората година остава на същите нива, както до момента.

780 лв. най-малък застрахователен приход за аграрни производители, искат пък от Движение за права и свободи. Предложението на МФ е той да се увеличи на 933 лв., което на година база ще коства на земеделците над 4100 лв.. Трудовите хора го отнасят за непознати неточности, уточни Румен Гечев, представен от News.bg.

Не мина предлагането с 10% да се усилят парите на чиновниците в Национален осигурителен институт. Над 12 милиона лв. ще коства мярката. Причината да не мине е, че мястото на мярката не било в Закона за бюджета на ДОО, а в централния бюджет.

Не мина и предлагането на опозицията за преизчисляване на пенсиите. Мина увеличението на минималната пенсия от 1 януари до 30 юни 2024 на 523,04 лв. и от 1 юли на 580,57 лв..

На 3750 лв. се усилва оптималният застрахователен приход, взеха решение още депутатите в бюджетната комисия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР