Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица ще

...
</TD
>Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица ще
Коментари Харесай

Ваня Вълчева: Рангел трябва да изгние в затвора

Делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови от Цалапица ще се гледа в намерено съвещание по общия ред с разпит на всички очевидци и цялостно проучване на всички условия. Това разгласи новият арбитър по процеса Спасимир Здравчев, предава  Plovdiv24.bg .

Братята остават в ареста, а на 16 май, когато е планувано първото постоянно съвещание, ще бъде разпитан Рангел Бизюрев. Той беше докаран от Дания в България в осъществяване на Европейска заповед за арест. Близките на убития Димитър Малинов приветстваха решението на съда с възгласи " Браво на съдията! " и изпратиха окованите близнаци с крясъци " Гробари ". 

" Решението на съда е съвършено към този момент, само че ние желаеме всички, които са взели участие. Естествено, че всички няма да имат идентични присъди. Рангел би трябвало да изгние в пандиза. Нека забележим дали единия близнак или и двамата са взели участие. Кой зарови момчето? За мен детето е заровено живо. Всички участници би трябвало да си получат присъдите и тогава ще мирясаме ", съобщи Ваня Вълчева, близка на фамилията на убития Димитър Малинов.

Районният прокурор Димитър Костов още веднъж изиска делото да протече по общия ред с разпит на очевидци, измежду които Рангел Бизюрев. 

" След неговите показания към този момент ще се реши по-нататъшния ход на делото. Бюзирев е значим, тъй като е единственият очевидец свидетел, който може да разкрие обективната истина. Той има по-различни процесуални права от тези по другото му дело като обвинен. Може да откаже да свидетелства, може да каже същото, може да каже и други неща. Евентуално след неговия разпит ще се реши по-нататъшния ход на делото " - разяснява държавният обвинител.

Адвокатката на близнаците Светлана Званчева удостовери, че признават виновността си по обвиняването по член 294 (б.а. персонално укривателство) и по тази причина е поискано кратко разследване. 

" Съдията не възприе това наше искане. Реши, че самопризнанията им не са подкрепени от други доказателства. Това е за направено за разпит на Рангел Бизюрев в качеството му на очевидец. Нито моите клиенти имат срещу, нито аз, да го разпитаме в качеството на очевидец " - сподели юристката.

Званчева не пожела да разяснява тиражираната информация, че има противоречия в показанията на Рангел и на близнаците. Не смята, че след показанията на Бизюрев ще се промени обвиняването по отношение на братята. " Нито единия, нито другия не е удрял никой " - безапелационна е адвокатката.

Светлана Званчева ще апелира продължаването на ограниченията за неотклонение на братята. " Както вие чухте, с оглед публичния напън, съдът одобри, че те би трябвало да бъдат арестувани, което е безусловно неприемливо " - съобщи тя.

Повече гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР