Данните на Евростат редовно обявяват България за най-нещастната страна в

...
</TD
>Данните на Евростат редовно обявяват България за най-нещастната страна в
Коментари Харесай

На почивка в най-нещастното място в Европа: Разходка в Пловдив и още прекрасни места в България

Данните на Евростат постоянно афишират България за най-нещастната страна в Европейски Съюз, Но на тези изследвания би трябвало постоянно да се гледа с едно мислено, написа британското издание " ".

Независимо дали търсите китни плажове към с Черно море, градове, кипящи от творчество и ехтене от история, или пък заснежени планини, България сигурно би трябвало да попада в листата ви за " наложително посещаване “ за 2024 година

Нещо повече, тя е елементарно налична от Обединеното кралство - полетите лишават малко повече от три часа.

Остава единствено да си стегнете багажа – бански за Созопол, ски за Банско или комфортни обувки за разходка из улиците на София и Пловдив? Прочетете и изберете.

Потопете се в историята и културата на кафенето в София

Не е изненадващо, че съвсем всички туристи, които стартират своята авантюра в България, първата им стъпка е столицата София.

София не може да се мери с богато историческо завещание, спрямо Рим, Париж или Атина, само че въпреки всичко има своето място в културно отношение измежду останалите европейски столици. Този динамичен град може да е станал столица едвам през 1879 година, само че историята му предшества признанието с към 7000 години – което го прави един от най-старите градове в Европа. Следите от предишното на София варират от архитектура на емблематичната катедрала " Александър Невски ", чиито куполи са се трансформирали в знак на града, до джамията Баня баши от османската ера и археологическия парк " Антична Сердика ", който демонстрира останките от римския град. Музеите, които би трябвало да посетите, включват Софийският исторически музей, който се обитава в някогашните градски бани, и Националният археологически институт.

По отношение на по-новата история за тези, които са заинтригувани от наследството на времето на социлизма – ще намерят доста забавни неща и тук: както Националния замък на културата, Ларгото (архитектурно трио, формирано от някогашната централа на Българската комунистическа партия, Централният повсеместен магазин ЦУМ-София и кабинета на президента) и Музеят на социалистическото изкуство (натъпкан със скулптури и творби на изкуството от социалистическата епоха) оферират усет на София от комунистическата ера.

След като сте се разходили в Градската градина или в парк Борисова градина, може да усетите актуалния привкус на София (с може би кафе или ракия) на " Витоша “, оживена пешеходна улица, осеяна с съвременни бутици, кафенета и заведения за хранене. 

Влюбете се в културната столица на България

Що се отнася до историческите самопризнания, София е изправена пред сериозна конкуренция от по-малката си сестра Пловдив, за който се твърди, че е най-старият непрекъснато обитаем град в Европа. Разположен на към 85 благи югоизточно от столицата, той е елементарно наличен с трен от София (има и няколко директни полета от Обединеното кралство) и бе разгласен за Европейска столица на културата на България през 2019 година

Сърцето на Пловдив е неговият вълнуващ Стар град, лабиринт от калдъръмени улици, облицовани с безупречно реставрирани къщи от XIX-ти век. Още по-стар е Античният спектакъл на Филипополис – добре непокътнато удостоверение за римското минало на града, издигнат през първи век сл. н. е. – който предлага панорамна панорама към близките хълмове и към момента на него се слагат представления, концерти и други

Квартал " Капана " е в сърцето на  актуален Пловдив. Ситуиран е в многолюден регион, изпълнен с артистични пространства, бутикови магазини, кафенета и е сцена на някои от най-впечатляващите улични изкуства в града. Джумая джамия е въплъщение на многовековното завещание и разнообразните културни въздействия на града.

Любителите на изкуствата наложително да посетят Градската художествена изложба. Центърът на Пловдив е цялостен с прелестни места, където ще може да се насладите на студена бира, заобиколени от изкуство, а постоянно и музика онлайн.

Качете се на пистите в Банско и Боровец

Известно е, че карането на ски не е евтина почивка, само че в случай че се чудите дали да предпочетете Вербие и Куршевел или българските куроти, то крайното ви решение би трябвало да е в интерес на Банско или Боровец -  по-щадящо е за банковия ви баланс.

Ако желаете да не се отдалечавате доста от столицата, изберете Боровец. На малко повече от час път с кола от София, тук ще намерите покрити със сняг борови гори, ръководещи повече от 35 благи скатове. Има доста място за фенове на свободния жанр в снежния парк Бороспорт, а с обичайните балкански таверни и питейни заведения.

Банско е лицето на България, когато става въпрос за българските ски курорти. По-далеч от София (на към два часа път с кола), той се счита за най-хубавия курорт за ски и зимни спортове на Балканите и си заслужава спомагателното разстояние. Все отново, в края на краищата, няколкко пъри са били хазаин на Световните купи по ски алпийски дисциплини и сноуборд. Има повече от 45 благи писти, плюс естествената хубост на Национален парк " Пирин " и даже Стар град, включен в листата на ЮНЕСКО. Ако предпочитате да промените ските с планински обувки, посетете Пирин през лятото за преходи до връх Вихрен и Муратовското ледниково езеро.

Потопете се в слънцето на брега на Черно море

Гърция може да има Егейско и Йонийско море, само че България има Черно море – и със междинни юлски температури от към 23C, това е също толкоз положително място за лятна отмора. Морските курорти Слънчев бряг и Златни пясъци, елементарно налични посредством директни полети надлежно до Бургас и Варна, притеглят най-голямо внимание – само че с цел да добавите доза просвета към почивката си, коства си да помислите за пристанищните градове Несебър и Созопол вместо това.

И двете имат привлекателни плажове, само че също по този начин и атмосферни остарели градове: разходка из Созопол значи разглеждане на крепостта Созопол от пети век, българските възрожденски къщи от 18-ти век и Археологическия музей; до момента в който калдъръмените улици на Несебър са дом на исторически църкви и руини, в това число укрепления и бани от византийската ера. Созопол просто изпреварва Несебър в края на лятото, когато обаче фестивалът на изкуствата Аполония прожектира филми, концерти и изложения завладяват града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР