Д-р Антония Терзиева-Караиванова, която е обжалва решението на Окръжен съд

...
</TD
>Д-р Антония Терзиева-Караиванова, която е обжалва решението на Окръжен съд
Коментари Харесай

Майката на загиналото момиче край Калофер обжалва решението на съда

Д-р Антония Терзиева-Караиванова, която е апелира решението на Окръжен съд - Пловдив по отношение на наложените условни присъди на Марио Герганов и татко му Стефан Герганов, разбра Plovdiv24.bg.

В края на септември 2023 съдът ги осъди условно на 2 години отнемане от независимост с изпитателен период от 4 години, а книжката на Стефан Герганов бе отнета също за период от 2 години.

При последното съвещание двамата изрекоха съболезнования на родителите на Мария и споделиха, че си спомнят за случая ежедневно.

" Изключително скърбя за това, което се случи. Мария беше страховит човек и ми е тъжно за нея ", съобщи водачът на колата Марио Герганов.

Припомняме, че казусът е от 2 август 2021 година на път за екопътека " Бяла река " край Калофер, когато автомобила ръководен от 17-годишният неправоспособен лидер Марио Герганов се прекатурва вляво отвън пътя и се ударя в околните дървета.

Герганов остава незасегнат, само че спътничката му 17-годишната Мария умира на място. До инцидент е можело да не се стигне, в случай че бащата Стефан Герганов не бе дал ключовете за колата на неправоспособния си наследник.

Родителите на починалото момиче не са съгласни с наложените присъди и чакат заслужено наказване на втора инстанция.

Мнението им е, че бащата на Марио би трябвало да бъде по-сериозно осъден за проявената си безнаказаност.

" Аз ви поверих щерка си. Вие ми унищожихте живота. Вие трябваше да имате отговорност към нея, като към Ваше дете, дори повече. Не може те да са по на 17 години, а вие на 50 и да си позволите такава безнаказаност. ", сподели през сълзи майката на момичето на последното съвещание. 

За момента делото няма планувана дата пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР