Четвъртокласници от СУ Черноризец Храбър“ се включиха в открит урок

...
</TD
>Четвъртокласници от СУ Черноризец Храбър“ се включиха в открит урок
Коментари Харесай

Кметът към ученици: Като станете шофьори, да спазвате правилата!

Четвъртокласници от СУ " Черноризец Храбър “ се включиха в открит урок по сигурност на движението на детската площадка в Парка на репресираните в " Тракия “, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. На урока участва кметът на Пловдив, зам.-кметът по превоз и, както и районният кмет на " Тракия “.

Служители от Пътна полиция в Пловдив обясниха на учениците къде е вярно да се пресича и по какъв начин да го вършат, защо да внимават, че би трябвало да играят единствено в паркове и градини, а не на улицата. Обърнаха им внимание на това, че когато пресичат, те не би трябвало да употребяват слушалки и мобилния телефон, с цел да чуят предупредителните звуци на транспортните средства.

Автомобилите със синя лампа се употребяват с преимущество, макар, че от време на време те нарушават разпоредбите за придвижване. Това е по този начин, тъй като нормално те отиват на незабавен случай и тяхната цел е да стигнат бързо, сподели пътният служител на реда. Това са полицейски коли, коли за спешна помощ и други. На четвъртокласниците бе обяснено още, че от време на време на пътя има регулировчици, на които би трябвало да се доверяват, без да съблюдават светофарите.

Децата получиха дарове от община Пловдив – ленти и звънчета. А по-късно разгледаха оборудването в полицейската патрулка.

Кметът попита четвъртокласниците дали в къщи приказват с родителите си за разпоредбите на придвижване. След това ги накара да обещаят, че когато пораснат и станат водачи също ще съблюдават разпоредбите на придвижване " Някои идват сами на учебно заведение, доста внимавайте, оглеждайте се, има разсеяни  и несъответстващи водачи. Вие трябва да се пазите сами и да не разчитате на тях. Да сте живи и здрави и като станете водачи, да съблюдаване придвижването! ", сподели пловдивският кмет.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР