Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с изискванията

...
</TD
>Бургасбус“ ЕООД уведомява своите клиенти, че във връзка с изискванията
Коментари Харесай

Важна информация за децата, пътуващи с Бургасбус

" Бургасбус “ ЕООД уведомява своите клиенти, че по отношение на условията на Постановление № 10 на Министерския съвет от 25.01.2023 година всички деца на възраст от 7 до 10 години ще имат право от 01.02.2023 година до края на 2023 година да пътуват гратис в градския и междуселищен превоз.

За задачата е належащо родителите да извършат няколко лесни стъпки, освен това без да натоварват бюджета си с спомагателни разноски.

За градския превоз на децата би трябвало да бъдат издадени карти за пътешестване по пример със период на годност от датата на издаване до 31 декември 2023 година, или до навършване на 10 години на детето - което от двете събития настъпи първо. Картите са лични, без фотография и се издават еднократно за интервала против показване на копие от акта за раждане на детето и документ за идентичност, удостоверяващ непрекъснатия или сегашен адрес на родителя/настойника. Издаването за град Бургас става на касите в Транспортна къща на ул. " Александровска “, Автогара " Юг “, Автогара " Запад “ и Терминал " Меден рудник “.

При прилагане на междуселищен превоз, придружителите би трябвало да демонстрират на лидера или кондуктора копие от акта за раждане, с което ще е им бъде издаван билет със 100 % отстъпка от цената, т.е. транспортният документ ще бъде изцяло безвъзмезден за тях.

Напомняме и на родителите на децата до 7 години, че изброените нагоре правила важат и за тях. Картите за деца от 0 до 7 години, от 7 до 10 години, както и билетите на нулева стойност за междуградските линии, са транспортни документи, представляващи и застраховка на децата, като непредставянето им по време на пътешестване може да бъде съображение за таксуване.

Призоваваме родителите да бъдат виновни и да съблюдават условията за засвидетелствуване възрастта на децата при прилагане на публичния превоз.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР