Британският гражданин Ахмед Ариф, който през октомври 2021 година след

...
</TD
>Британският гражданин Ахмед Ариф, който през октомври 2021 година след
Коментари Харесай

Британски студент, убил моторист, прояви претенции в Пловдив

Британският жител Ахмед Ариф, който през октомври 2021 година след нарушаване на разпоредбите за придвижване е предизвикал нечовечен преден удар с мотоциклетист, се изправи пред Апелативен съд Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Не ми харесва медийното внимание. Ако е допустимо, желая публицистите да изоставен ", бяха първите думи на Ариф в зала. Съдът му обясни, че съвещанието е обществено и молбата му е несъстоятелна.

Студентът по медицина в Тракийския университет в Стара Загора е наказан за гибелта на моториста Младенов на 6 години и 6 месеца отнемане от независимост, а книжката му е отнета за период от 7 години.

Делото днес бе формирано по тъжба на отбраната на Ариф, която желае по-лека присъда.

Фаталният случай е от 03.10.2021 година, в Стара Загора, на кръстовището на бул. “Генерал Столетов “ и ул. “Цар Иван Шишман “. При ръководство автомобила си Ариф нарушава знаците сложени на светофарната уредба и навлиза в еднопосочна неразрешена улица. Там се сблъсква с идващия му отсреща мотоциклетист. Следствие на удара той е изхвърчал на 40 метра и умрял от пострадванията си.

С тялото си мъжът e изкъртил два от паркинг колчетата, които наранили чакащите да пресекат на пешеходна пътека момиче и мъж, които потърпевши също тежко. 

Защитата на британеца апелира наказването му под предлог, че виновността за ПТП не е напълно на Ариф, само че и на починалия Младенов.

Представителя на държавното обвиняване пък посочи, какви са фактическите условия преди настъпването на удара сред колата и мотора. По думите й Ариф е имал опцията да предотврати ПТП и също така е завил наляво при ясно сложени знаци на придвижване за напред или надясно, не е спрял на " Стоп ", както и е навлязла в неразрешена улица. В зала бе разяснено, че при единствения кръвен тест на Ариф е било открито съществуване на амфетамин и метаамфетамин. 

Въпреки това Ариф е признат за почтен на миналата инстанция, за това, че е  направил закононарушението след приложимост на наркотично вещество – амфетамин, заради което е оневинен по повдигнатото му в този смисъл обвиняване.

От своя страна мотористът се е опитал да избегне удара с Ариф, като е направил избавителна маневра, само че тя не е била задоволителна. 

Според прокурорът държанието на Ариф е нечовешко по отношение на професията на доктор, за която се е обучавал. Напротив мъжът е избягал от мястото на инцидента и не се е обадил на 112.

Защитата на Ариф отвърна думите на прокурора. Той добави, че в кръвта на моториста Младенов също е намерено съществуване на алкохол и опиати, както и посочи, че скоростта на моториста е била в пъти над надвишената. Адвокатът му пожела минималния размер на присъдата, а точно 3 години.

" Не считам, че злополуката е напълно по моя виновност. Съжалявам за хората, пострадали в нея. ", бяха последните думи на Ариф в зала.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР