Бременни жени от Русенско вече започнаха да се имунизират срещу

...
</TD
>Бременни жени от Русенско вече започнаха да се имунизират срещу
Коментари Харесай

Вече пет бременни жени от русенско са ваксинирани срещу коклюш

Бременни дами от Русенско към този момент започнаха да се ваксинират против коклюш, стана ясно от извършена среща сред регионалния шеф Драгомир Драганов и шефа на Регионалната здравна ревизия доцент доктор Александър Парашкевов, д.м. Припомняме, че в района е оголен един единствен краткотраен имунизационен пункт и той се намира в Университетска болница " Медика-Русе “.

Пунктът работи всеки ден от 13:00 до 17:00 часа с авансово записване. От през вчерашния ден до през днешния ден са ваксинирани 5 бременни дами, като за утрешния ден също има записани. Ваксинацията е безвъзмездна и е целесъобразна, като част от въведените противоепидемични ограничения, които ще продължат до 31 юли в цялата страна. Ваксинацията против коклюш е целесъобразна на бременни с документиран интервал на бременността в 27-36 гестационна седмица.

Припомняме, че бе осъществена и актуализация на наложителния имунизационен календар, съгласно който бебетата към този момент ще бъдат имунизирани при навършване на 6-седмична възраст.

В срещата участваха още основният секретар на Областна администрация Ирена Тодорова и Десислава Димитрова, която е специалист в институцията. От извършените диалози стана ясно, че страната е предоставила всичко належащо за безпроблемното протичане на процеса. Също по този начин от страна на РЗИ е основана нужната организация, а също е осъществена и осведомителна акция, като все още всичко протича обикновено.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР