Близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще

...
</TD
>Близо 200 деца от 24 отбора от цялата страна ще
Коментари Харесай

Близо 200 деца от цялата страна ще премерят сили в Световния фестивал за роботика FIRST LEGO League в Бургас

Близо 200 деца от 24 тима от цялата страна ще премерят сили във второто издание на Световния фестивал за лего роботика FIRST LEGO League, което тази година ще се организира на 20 април в Бургас. Събитието ще се състои в Бургаския свободен университет и включва изложбена част, в която ще вземат участие школи, лаборатории и разнообразни организации, които специализират в света на роботиката.

Фестивалът се провежда от Център за креативно образование в партньорство с Община Бургас, а Бургаски свободен университет ще посрещне всички участници, гости и лего запалянковци.

Най-вълнуващата част от фестивала са борбите, които ще продължат през целия ден и ще могат да се гледат от всички искащи. Вече няколко месеца учениците сред 9 и 16 години, под управление на своите ментори, се готвят за надпреварата.

Събитието е гратис за всички гости.

Темата на надпреварата тази година е “Шедьовър " и е въодушевена от света на изкуството. Учениците ще изследват, конструират и програмират до момента в който измислят нови способи за основаване и разпространяване на изкуство по целия свят.

FIRST LEGO League Challenge е игрова STEM стратегия, посредством която учениците на възраст сред 9 и 16 години построяват значими привички за учене и работа в екип, езикови и презентационни умения, умения за инженерно планиране и шифроване, както и уголемяват своя речник и схващане за STEM понятия и концепции. Ключова цел на формата FIRST LEGO League e поощряване на любознанието и интереса на децата и младежите към роботиката и ефикасното използване на знанията и уменията, добити по време на работата им с роботите в действителния живот.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР