Бившият заместник-кмет на Пловдив по строителство и инвестиции спечели три

...
</TD
>Бившият заместник-кмет на Пловдив по строителство и инвестиции спечели три
Коментари Харесай

Добре познат на пловдивчани бивш управник спечели 3 дела срещу АДФИ

Бившият заместник-кмет на Пловдив по строителство и вложения завоюва три касационни каузи против Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Решенията са на Административния съд, където са обжалвани избрания от Районния съд, предава Plovdiv24.bg .

Към днешна дата в Административния съд сред АДФИ и. По шест от тях някогашният заместник-кмет е касатор, а по две - ответник. По три от тези осем каузи съдът към този момент се е произнесъл в интерес на, а за останалите пет към момента няма решение.

Последното решение е за анулация на санкция от 5000 лева за нередности в публичната поръчка за строителството на Небет тепе и Източна врата, която е на стойност над 6 милиона лв.. АДФИ откри, че в критериите за оценка на предложенията е имало субективни условия, която не дават опция за обективното им съпоставяне и наложи финансовата глоба. Райчев апелира в Районния съд, който я анулира, а в този момент и Административният съд удостовери решението.

Съдът анулира и други две санкции от АДФИ за. Всяка от глобите също бе по 5000 лв.. Те бяха за поръчката на Колежа и санирането на пет блока. 

На някогашния зам.-кмет са наложени общо 13 акта и той апелира всички.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР