Автобусните линии до Марково и Храбрино да се изпълняват от

...
</TD
>Автобусните линии до Марково и Храбрино да се изпълняват от
Коментари Харесай

Нови проблеми за пловдивски транспортен бос

Автобусните линии до Марково и Храбрино да се извършват от различен транспортьор, а не от " Хеброс бус ", най-вероятно ще предложи Оперативна програма " ОКТ " в отчета си до кмета. Документът би трябвало да се изготви през днешния ден, откакто се нанесат данните от последния ден на месец август, заяви за Plovdiv24.bg шефът на предприятието.

Преди две седмици ОКТ е изпратило предупредително писмо до " Хеброс бус ", в което се слага период до края на месеца да изправи осъществяването на услугата по двете посоки. Ако данните потвърдят, че има пропуски, те ще бъдат отразени в отчета до кмета, след което ще се пристъпи към едностранно преустановяване на контракта. Общината няма да заплаща наказателна клауза, защото в тази ситуация има несъблюдение на броя на курсовете, а също така услугата е предоставена краткотрайно до 9 декември, сподели Стоилов.

" За страдание, изгубихме контакт с господин Дошков (б.а. -, шеф на " Хеброс бус " ). От няколко дни се опитваме несполучливо да се свържем с него и да разговоряме. Днес отново ще го търсим " - изясни шефът на ОКТ.

Според регионалната транспортна скица от Пловдив за Храбрино би трябвало да отпътува рейс на всеки 40 минути, а за Марково - на половин час. " Хеброс бус " обаче осъществя единични курсове, което основава огромни неудобства за живущите в двете селища. 

При състояние, че се стигне до предварително преустановяване на контракта, община Пловдив ще би трябвало да обезпечи различен краткотраен транспортьор по двете посоки. От община " Родопи " към този момент са декларирали предпочитание да им бъде трансферирана квотата на община Пловдив.

Мотивирано предложение за това ще бъде направено и импортирано за разискване в Областната комисия по превоз към регионалния шеф, която би трябвало да позволи.

Ако това стане, Пловдив би трябвало да се погрижи за обслужването на двете линии до 9.12.2023 година, когато изтича срокът на " незабавната мярка ", а от 10.12.2023 година кметът на " Родопи " ще разпореди осъществяването на активността.

" Хеброс бус " има контракт за 7 линии от регионалната транспортна скица, в това число Карлово и Хисаря. Направленията са значими, с доста пасажери и при всички случаи ще има претенденти да ги обслужват, разяснява.

Наскоро притежателят на компанията заяви в изявление за Plovdiv24.bg , че по своя . Причината е в забавено с месеци от община Пловдив превеждане на държавна помощ за транспортните компании, гласувана с разпореждане на Министерския съвет. Трансферът беше разпореден едвам след медийни изявления.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР