Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, видя Plovdiv24.bg. Улица “Д-р Георги

...
</TD
>Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, видя Plovdiv24.bg. Улица “Д-р Георги
Коментари Харесай

Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кола с полска регистрация

Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, видя Plovdiv24.bg . Улица “Д-р Георги Странски " до кръстовището с улица “Коста Паница " в регион “Източен " е към този момент с един слой асфалт. Предстои да бъде положен втори подобен, построени са тротоарите, необятни 1,5 метра, сложени са стълбовете за уличното осветяване, обособени са паркоместата за 36 автомобила, както и джобовете за контейнерите.

Отстрани обаче на към този момент построения тротоар в зелената повърхност от няколко седмици стои блокирана кола с полска регистрация. За да бъде извадена, ще се наложи да се премине през новите плочки и бордюри. Дано е планувано слагането на антипаркинг колчета другояче ще сме очевидци на изпочупена нова инфраструктура.

Припомняме, че строително-ремонтните действия по построяването на правата, която би трябвало да има изход на ул. “Тодор Гатев " и оттова на бул. “Санкт Петербург ". 

Изграждането на улицата е разграничено на два стадия и се прави от компания " Драгиев и Ко ". Първият е от ул. “Архимандрит Евтимий " до ул. “Тодор Гатев " и вторият от ул. “Архимандрит Евтимий " към ул. “Ген Радко Димитриев ".

Кметът Костадин Димитров и районният кмет Емил Русинов бяха споделили, че след първия стадий, ще се затвори улицата за втория, само че в действителност двата вървят съвсем по едно и също време. Срокът на първия стадий е краят на май, началото на юни и има изгледи да бъде спазен. Дотогава затвореният сектор ще продължава да се употребява и за паркинг.

При наша инспекция на място видяхме и че се приготвят тротоарите откъм военното отделение за слагане на нова настилка и надлежно за тяхното разширение, защото бяха едни от най-малките тротоари в града - към 60 см.

За построяването на най-новата улица беше належащо прекачване на два парцела от страна на страната в лицето на Министерството на защитата на Община Пловдив. Целта е да отпуши трафикът около една от най-посещаваните от пловдивчани и посетители на града търговски зони.

Цялата стойност на плана и двата стадия за построяването на новата инфраструктура с паркоместата, осветлението и озеленяването е 3,2 милиона лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР