Арт работилница с благотворителна насоченост се проведе по съвместна инициатива

...
</TD
>Арт работилница с благотворителна насоченост се проведе по съвместна инициатива
Коментари Харесай

Училище и пловдивски кмет със съвместна инициатива за Коледа

Арт работилница с благотворителна устременост се организира по взаимна самодейност на СУ “Св. Св. Кирил и Методий " и кмета на регион “Западен " господин, оповестиха от пресцентъра на регион " Западен ".

" Може да рисувате с четка или с пръсти, с цел да получите по-интересен резултат “, поучава преподавателят по изобразително изкуство Марина Нанкова, само че зад стативите са не учениците ѝ от специалност " Дизайнер “, а нейни сътрудници, родители и чиновници на регион " Западен “.

Повече от 20 запалянковци отделиха от времето си нощес и вместо да се приберат вкъщи след работа, избраха да поддържат идеята на Ученическия съвет на СУ " Св. Св. Кирил и Методий “. За поредна година коледната самодейност е в поддръжка на възпитаници от фамилии в потребност.

Под мотото " Коледата е допустима – да оказа помощ на съученика до мен “ в учебното заведение се провеждат благотворителен базар, арт работилница и концерт, а събраните средства от благотворителния базар, за който всички продукти за направени от децата, арт работилницата и концерта в зала СИЛА на 22 декември, ще отидат за идеята.

Класните ръководители, които най-добре познават учениците от своите паралелки, към този момент са дали оферти кои да бъдат подкрепени. На пътуващите от други обитаеми места ще бъдат закупени транспортни карти, на останалите – облекла и хранителни артикули. Предвиждат се и парични помощи.

" Благодаря Ви, че сте тук и ни подкрепяте. Щастлива съм, че успяхме да запалителен искрата на добротата и благотворителността у децата и те сами предложиха да организираме тази акция “, обърна се към присъстващите художници доброволци шефът на учебното заведение Таня Николова.

Водени от художника Марина Нанкова, те взеха четките, с цел да нарисуват своя зимен пейзаж – по този начин, както умеят и усещат тематиката. Всеки получи картон и свободата да избере материали, с които да твори - темперни и акварелни бои, туш, пастели. Майката на Цветелина от II б клас решила да се включи в арт работилницата, защото по специалност е маникюрист и всеки ден рисува, въпреки и върху нокти. Майките на Павел и Ванеса от III б признават, че не са изявени майстори на четката, само че по тази причина пък разчитат на въображението си, с цел да основат прилични пейзажи в поддръжка на идеята. Зад статива бе и майката на петокласника Мони, която следваше напътствията на художника и учител Марин Вулджев.

Всички творби, основани по време на арт работилницата, ще се продават на благотворителния базар, а на участниците остава удовлетворението от положителното дело, от ползотворното съдействие в учебно заведение и от опцията за другарство сред учители и родители на тематики отвън директния образователен развой.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР