Археологическият обект Небет тепе в Пловдив е на път да

...
</TD
>Археологическият обект Небет тепе в Пловдив е на път да
Коментари Харесай

Има ли разрушена археология на Небет тепе, слушайте в предаването Цветовете на Пловдив

Археологическият обект " Небет тепе " в Пловдив е на път да се трансформира в новото обичано място на пловдивчани.

В предаването " Цветовете на Пловдив “ по Радио " Фокус " през днешния ден ще отделим време да поговорим за дейностите на този важен обект. 

Комплексът би трябвало да бъде изцяло приключен този месец, а към този момент се появиха отрицателни мнения, че нещо там не е наред, че археологията е разрушена от налят бетон.

За страдание от Прокуратурата оповестиха, че Икономическа полиция ще проверява има ли противозаконни дейности на длъжностни лица при слагането на ограда на Небет тепе.

А има ли в действителност разрушена археология при осъществяването на социализацията на обекта, ще ни отговори самият създател на плана за консервация и реституция на Небет тепе арх. Румяна Пройкова.

И още нещо ще чуете в днешното предаване.

В Пловдив започва 11-тото издание на Детски кинофестивал. Кои са селектираните заглавия за кинофестивала тази година и още любопитни неща ще чуем от Лили Бързева, уредник на фестивала.

Ще разберем още пристигнаха ли по този начин дълго чаканите риби от Антарктида в Природонаучния музей в Пловдив. Ще беседваме с шефа на музея Огнян Тодоров.

Слушайте предаването " Цветовете на Пловдив " по Радио " Фокус ", на периодичност 89.9 MHz, всеки вторник, от 14.00 до 15.00 часа. Повторението е в неделя от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР