Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив са съорганизатори на

...
</TD
>Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив са съорганизатори на
Коментари Харесай

Пловдивската прокуратура е съорганизатор на национален конкурс за плакат

Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Пловдив са съорганизатори на оповестения през вчерашния ден Национален училищен конкурс " Плакат – Костадин Отонов-2023 “ под мотото " Държава, право, персона “, в който ще вземат участие гимназисти от учебните заведения по изкуства в цялата страна. Той се организира за шести следващ път под друг надпис.

Тази година уредници на състезанието са Националната художествена гимназия " Цанко Лавренов “, Пловдив, и Министерството на културата. Специално жури ще прави оценка творбите на младите художници, а през декември 2023 година те ще бъдат изложени в Дома на културата " Борис Христов “ в гр. Пловдив.

Подготовката за състезанието стартира през вчерашния ден с първото посещение в прокуратурата в гр. Пловдив на възпитаници от 8 до 11 клас  от специалностите " Рекламна графика “ и " Пространствен дизайн “ от НХГ " Цанко Лавренов “ дружно с техните учители Полина Тодорова и Петър Чучулигов. С младите художници се срещнаха Владимир Вълев, прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив, Петър Петров, областен прокурор на гр. Пловдив, и Атанас Илиев, заместник-районен прокурор. Магистратите поздравиха учениците за желанието им да се включат в състезанието, а по този начин също отговаряха на въпроси и обясниха в детайли смисъла на понятията за страна, право и персона.

През месец септември 2023 година прокурорите още веднъж ще се срещнат и беседват с учениците по тематиката, само че този път в Художествената гимназия. В постройката на прокуратурата в гр. Пловдив през вчерашния ден беше открита и изложбата от миналогодишното издание на състезанието за афиш за учебните заведения по изкуствата, който е минал под мотото " Енергията на сегашното и бъдещето “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР