Анализ на Владимир Иванов, бивш активист на БЗНС относно мълчанието

...
</TD
>Анализ на Владимир Иванов, бивш активист на БЗНС относно мълчанието
Коментари Харесай

Защо Пловдив мълчи за Альоша, докога съветски ботуш ще тъпче любимия ни град

Анализ на Владимир Иванов, някогашен деятел на Български земеделски народен съюз по отношение на мълчанието на регионалния шеф на Пловдив за демонтажа на Альоша.

Поради страха на властимащите руският боец продължава да се извисява над обичания Пловдив. Процесите към събарянето на МОЧА в София са към този момент необратими. Макар саботажите, забавянията и колебливостта на демократичната коалиция – омразният паметник ще бъда отстранен! МОЧА към този момент е рисков за жителите.

Превърна се в сцена на омразата против подтисничеството, унижението на нацията ни и десетилетната покорна взаимозависимост на елитите ни. Въпросът е за какво другият център на демократичните хрумвания в България Пловдив мълчи за Альоша? Защо бунтовният Пловдив разрешава да го тъпче още руски ботуш? Гражданите на Пловдив за следващ път станаха жертва на популисти и дребни властови сметчици.

Очевидно топлото местенце на регионалната администрация се оказа по-ценно от правилата и духа на демокрацията, в която се кълнеше новата демократична коалиция. Защо сякаш " демократът ", регионален шеф на Пловдив не дръзва да сложи даже въпроса за премахването на Альоша?

Защо страха да не подразним алените толкоз бързо взе съвестта на – ръководител на най-старата, демократична организация на България – Български земеделски народен съюз. Пловдив помни смелите горяни. Пловдив помни многото николапетковисти дали живота си в комунистическите лагери и затвори. Пловдивските демократи имат исторически корени свързани с делата им по тези места.

В тяхна памет и в името на хилядолетната история на този обичан български град, в името на модерността и светлината на Пловдив, като европейско културно средище властовите мишоци би трябвало да надскочат себе си и да освободят небето и духа на Пловдив!

В изпотените ръчички на регионалния шеф е решението за преустановяване на унизителното състояние на града.

Очевидно е, че смелостта на площадните демократи се изпари с консумирането им на властта. Нова политика на демократичната коалиция назначила Зюмбилев в Пловдив ли е да толерира Държавна сигурност и паметниците им? И в случай че е по този начин, за какво ръководителят на към момента живите николапетковисти седи смирено и се преценява с тази инструкция. Защо унижава себе си и съюза като не стартира незабавни дейности за отстраняването на Альоша?

Това е дълг на всеки български политик – да построи справедлива българска памет за поробителите и героите ни. Не може съветският солдат да окупира небето, а в краката му да седи скромният монумент на Дякона, до момента в който регионалният, пристигнал на вълната на популизма да пази мекото управническо кресло!

Източник: БГНЕС
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР