Aктьорите от Драматичен театър Пловдив представиха снощи пред публиката във

...
</TD
>Aктьорите от Драматичен театър Пловдив представиха снощи пред публиката във
Коментари Харесай

Пловдивски спектакъл възхити публиката във Велес

Aктьорите от Драматичен спектакъл Пловдив показаха нощес пред публиката във Велес театралния план " Одисей " по Омир при цялостна зала и с нестихващи овации след финала, съобщи Българска телеграфна агенция.

В залата участваха и артисти, и режисьори от други театри, чиито представления са включени в тазгодишния плакат на XIX Международен фестивал на антична драма " Стоби “, на който Българският културно-информационен център в Скопие е сътрудник. Освен театри от Република Северна Македония във фестивала вземат участие и театрални трупи от Сърбия и Черна гора.

На сцената на Народен спектакъл " Йордан Хаджиконстантинов-Джинот “ 40-те артисти от пловдивския спектакъл задържаха дъха на публиката, която на крайници, двукратно ги извика на сцената след края на представлението на театралния план, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 

Спектакълът " Одисей “ е роман за пътя на индивида към себе си, против себе си, оттатък себе си, който под режисурата на Диана Добрева органично вплита драматургичния текст на Александър Секулов, в който са употребявани стихове от Кавафис, Сеферис и Иван Методиев, сценографията и костюмите на Мира Каланова, хореографията на Деян Георгиев, дизайн-визуализациите на Петко Танчев, музиката на Петя Диманова.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР