Ако не успеем да изпълним този приоритет, ще се носи

...
</TD
>Ако не успеем да изпълним този приоритет, ще се носи
Коментари Харесай

Христо Иванов за Конституцията: Ако не успеем да изпълним този приоритет, ще се носи политическа отговорност

Ако не успеем да осъществим този приоритет, ще се носи политическа отговорност. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ, откакто Народното събрание одобри да започва процедурата по разглеждането на законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Промените не са взаимни отстъпки, те са доста значима стъпка напред. Това е резултат, за който битката и напъните си костваха. Това е резултат, който съставлява обединяване към верните цели на политически сили, които сме били в доста тежка борба, само че показахме, че можем, когато става дума за подобен вид национални цели “, съобщи.

Той изясни, че по тези промени са работили голям брой специалисти, а самите те са поискани от обществеността.  

" Видя се, че има болшинство, което въпреки и по " бавната писта, има политическата воля да одобри измененията. Промени, за които и гражданското общество, и експертната общественост са работили доста дни. Трябва да отчетем обстоятелството, че в българската политическа система се демонстрира зрялост за обединение около тези промени “, сподели той.

Съпредседателят на ПП-ДБ загатна обаче, че в случай че конституционната промяна бъде неодобрена, това ще докара до доста тежки последствия и ще би трябвало да се поеме политическа отговорност.

" Няма никакво подозрение, че в случай че не успеем да осъществим този приоритет, на база на който беше образувано и болшинството, и стана допустимо излъчването на държавно управление, това ще носи тежки последствия, в това число носене на политическа отговорност “, предизвести Иванов.

Той благодари на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за поддръжката.

още веднъж моли всички политически сили да включат в процеса по реформирането на Конституцията.

За него и партията му най-важните промени са свърани с реформирането на правосъдната система.

" Проектът съдържа промени в разнообразни насоки. Някои от тях са значими, а други са централни. Централните са свързани със правосъдната власт. Останалите оферти не са чак толкоз значими за нас. Например, когато се отнася за служебната власт, тези текстове са нови – те са реакция на една нова обстановка в България. Там ще има поле за доста по-голям спор “, сподели още той.

Съпредседателят на ПП-ДБ прикани всички професионални общности и институции да се включат в дебата, с цел да бъдат усъвършенствани текстовете за измененията в Конституцията сред първо и второ четене.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР