Административният ръководител – Председател на Окръжен съд – Бургас, Росица

...
</TD
>Административният ръководител – Председател на Окръжен съд – Бургас, Росица
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас и СУ Йордан Йовков ще си сътрудничат

Административният началник – Председател на Окръжен съд – Бургас, Росица Темелкова и шефът на Средно учебно заведение " Йордан Йовков ", Анна Пенева, подписаха съглашение за съдействие сред съда и учебното заведение. Бургаското школо посрещна втори випуск възпитаници, паралелка с профил " Съдебна администрация ", които гостуваха в Съдебна палата – Бургас.

Председателят на съда посрещна младежите с убедеността, че те ще бъдат новото попълнение правосъдни чиновници в институцията. " Работата на правосъдния чиновник е високоспециализирана и значима в реализирането на правораздавателната активност на нас, съдиите. Вярвам, че с поддръжката на магистратите и чиновниците в Окръжен съд – Бургас, ще съумеете по време на образованието си да изучите, практикувате и усъвършенствате определения от Вас профил. Съдът ще се развива с стимулирана и виновна правосъдна администрация ", разяснява арбитър Темелкова.

Съдия Темелкова изнесе първия открит урок по право и срещна осмокласниците с институциите, които работят в Съдебната палата. Тя описа за типовете каузи, които преглежда Окръжен съд – Бургас – наказателни, цивилен, търговски, фирмени и каузи в неплатежоспособност. Функциите на обособените деловодства, които по-късно учениците посетиха при тази своя първа аудиенция в съда. В края на изнесената правосъдна сказка арбитър Темелкова и госпожа Пенева подписаха 5-годишно съглашение за съдействие, според което, съдии и правосъдни чиновници ще изнасят открити уроци, ще подкрепят учениците в тяхното кариерно насочване, професионалната им подготовка и бъдещата им реализация.

Учениците получиха като подарък книжки – Конституцията на Република България и осведомителни брошури за заплахите в цифровия свят, обезпечени от Висшия правосъден съвет по Образователната стратегия, която и тази образователна година ще реализират взаимно бургаските Окръжен и Районен съд.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР