7-мо издание на най-големия международен франкофонски фестивал ФРАНКОФОЛИ  / Les

...
</TD
>7-мо издание на най-големия международен франкофонски фестивал ФРАНКОФОЛИ  / Les
Коментари Харесай

Хиляди почитатели се събират в Пловдив за един от най-големите фестивали в света

7-мо издание на най-големия интернационален франкофонски фестивал ФРАНКОФОЛИ  / Les Francofolies/ ще се организира на 21 и 22 юни в Пловдив.

Това е най-големият интернационален фестивал за модерна франкофонска музика, организира се в град Ла Рошел, Франция и тази година чества своя 40- годишен празник. Фестивалът се е трансформирал в емблема на града, а поради него всяка година там идва към 110 000-на аудитория. 

Освен годишните издания на фестивала във Франция, Ле Франкофоли се организира в Монреал, Канада, а също в Спа, Белгия и Люксембург. Има изнесени издания в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин, Реюнион, Нова Каледония, а от 2015 – и в България - в Благоевград, от 2023 – в Пловдив.

До момента, в българското издание на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и интернационалните актьори, измежду които  Джипси кингс, Метр Гимс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Заз, Кристоф Уилем и други, а през 2019, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Котарашки бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на Франкофоли в Ла Рашел, Франция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР