6 заместници ще има кметът на Бургас през новия мандат.

...
</TD
>6 заместници ще има кметът на Бургас през новия мандат.
Коментари Харесай

Кметът на Бургас увеличи армията си от заместници, нова дирекция бори демографската катастрофа

6 заместници ще има кметът на Бургас през новия мандат. Структурата бе утвърдена от локалния парламент с 46 гласа " За “ и 3 " Против “– тези на съветниците от Възраждане, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Шестимата зам.-кметове поемат ресори " Финанси, бюджет, стопанска система и морско дело “,   " Строителство, вложения и районно развиване “,    " Култура и вероизповедания “, " Образование, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики “, " Стратегическо развиване и екология, цифровизация и акомодация към измененията на климата и " Спорт и туризъм “.

В изявлението си пред съветниците кметът на Бургас обърна внимание, че за първи път се основава нова дирекция " Демографски политики, мониторинг и съгласуваност “, която е на директно негово послушание. " Считам, че България не се намира в демографска рецесия, а в демографска злополука. Вярно е, че Бургас, спрямо останалите области и райони, е малко по-добре във връзка с демографския спад. Рязко и самоуверено би трябвало да се работи във връзка с спасяването на българската нация. Всеки лев, който ще бъде вложен на територията на община Бургас, всяка разпоредба, всеки устав, всяко предписание с общинска благосъстоятелност, ще минава на надзор през тази дирекция. И всичко, което вършим ние, ще се преценява с това по какъв начин то ще се отнесе към подобряването на статута на демографското състояние в Бургас “, сподели Николов. Той даде обещание, че ще работи за привличане на млади фамилии посредством основаване на положителни условия в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР