24-годишен учител измисли логото на кампанията ни за влизане в

...
</TD
>24-годишен учител измисли логото на кампанията ни за влизане в
Коментари Харесай

Учителят от Пловдив, измислил логото за Еврозоната: Показва се Кубратовата легенда

24-годишен преподавател измисли логото на акцията ни за влизане в Еврозоната. Той съумя да пребори конкуренцията в оповестения от Министерството на финансите конкурс.

" Логото събира три основни детайла - лицето на евромонетата, българското знаме и знака за еврото. Двете черти от знака на еврото са сменени от трите елементи от трибагреника, а двата кръга на монетата затварят цялата форма. Така по едно и също време се четат и трите детайла. При слогана става въпрос за най-кратката версия, която можем на покажем на Кубратовата легенда, която ни споделя за това как сме по-силни, когато сме дружно ", разказа учителят Георги Георгиев.

Той разкри и какво го е стимулирало да сътвори логото: " За всеки актьор, особено когато се занимава с графичен дизайн, персоналната му мотивация е да направи нещо, което да се употребява в подобен огромен мащаб ".

Учителят има и други извоювани състезания - национални и интернационалните биеналета, изложения, уточни самият той пред .

" Аз преподавам на програмисти. Основното при тях не е да ги науча да станат художници или актьори, а по-скоро на добър усет в изкуството и образното. Програмирането също има креативен детайл, просто е изразено по различен метод. Всичко е обвързвано. Полезно им е ", разяснява Георгиев.

По думите му акцията за влизане в Еврозоната е информативна и не е " за " или " срещу " еврото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР