19 760 232 лева са безлихвените заеми от общинския бюджет

...
</TD
>19 760 232 лева са безлихвените заеми от общинския бюджет
Коментари Харесай

Европа дължи близо 20 милиона лева на Пловдив

19 760 232 лв. са безлихвените заеми от общинския бюджет на Пловдив, дадени за европейски планове. Очаква се тези пари да се верифицират от Управляващите органи на съответните стратегии, по които се осъществят плановете, и да се възстановят в общинската хазна. Това сподели заместник-кметът по финанси, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Според кмета страната би трябвало по най-бързия метод да обработи документите и да върне парите. Самият Родопски няма пояснение за какво се бави процедурата.  " Повечето планове, като се изключи един, който на 25 декември чакаме, за другите би трябвало да се върнат парите всеки миг. Тези средства ни трябват за разплащане на настоящи разноски, заплати, осигуровки " - разяснява вицекметът по финанси. 

Заместник-кметът по строителство изясни, че след даването на задатък на компаниите общината кредитира в границите на настоящата година междинните заплащания по обектите.

" Фирмите строят, актуват, ние одобряваме техните разноски, разплащаме ги от общинския бюджет и даваме документите на Управляващия орган, с цел да ни верифицират разноските и да ни върнат съответните средства. Точно за тези средства приказва сътрудника Родопски, тъй като в края на тази година завършваме всички европейски стратегии и са нужни много средства от нашия бюджет, с цел да може да ги разплатим. Това са междинни и дефинитивни заплащания по всички планове, които осъществяваме към сегашния миг, а те са на доста висока стойност – към 200 милиона са " - сподели Райчев.

Община Пловдив е подала към ръководещите органи на стратегиите документите за разплащанията, само че, защото няма период за верификация, се чака връщането на въпросните към 20 милиона. 

Подробности гледайте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР