14 януари 2024 година е датата, на която ще се

...
</TD
>14 януари 2024 година е датата, на която ще се
Коментари Харесай

Край на спекулациите! В Благоевград ще има кукерски фестивал, ето кога

14 януари 2024 година е датата, на която ще се организира Кукерския фестивал в Благоевград, стана ясно по време на конференция, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Силвия Домозетска, шеф на дирекция " Култура “ в община Благоевград разяснява, че на 13 януари 2024 година е Кукерският фестивал " Симитлия – Древната земя на кукерите “, който се организира в община Симитли. Част от групите в прилежащата община ще дефилират и на 14-ти януари, само че това не тормози уредниците в Община Благоевград.

" С сътрудниците от Симитли ще уточним кои групи остават за 14-ти при тях, с цел да няма повтаряне. Няма нищо неприятно два такива фестивала да се случат в два поредни дни и то в две прилежащи общини “, разяснява Домозетска.

Кукерското дефиле още веднъж ще бъде в центъра на града. С оповестяването на тази вест бе комплициран завършек на спекулациите, свързани с това, че в града няма да бъде спазена кукерската традиция.

Още през вчерашния ден кметът на Община Благоевград акцентира, че следва среща с ръководителите на всички кукерски групи, на която ще бъдат конкретизирани всички елементи, свързани с провеждането на фестивала.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР