Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-доброто от сицилианската кухня.

...
Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-доброто от сицилианската кухня.
Коментари Харесай

Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-доброто от сицилианската кухня

Тази вкусна вечеря в тиган заимства най-хубавото от сицилианската кухня. Маслини, каперси, лимон и бяло вино основават същинска магия с помощта на тези златисти, сочни.

Необходими артикули:

8 пилешки бутчета с кости и кожа

Сол

Зехтин

Средна глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци

3 огромни скилидки чесън, фино нарязани

1 чаша изсъхнало бяло вино (Совиньон Блан или Пино Гриджо)

1/2 чаша пилешки бульон

1 ч.л. сушен риган

1 лимон, фино нарязан,

Зелени маслини без костилка

3 с.л. отцедени каперси

Няколко листа кейл

Начин на подготвяне:

Овкусете бутчетата със сол, като ги поръсите от двете страни. Ако времето разрешава, поставете пилето в плитка паница или купа и го приберете непокрито в хладилника за една нощ. Това ще придаде спомагателен усет и ще изсуши кожата, като ще го направи по-хрупкаво при готвене.

Загрейте огромен бездънен тиган на междинен огън. След като се загрее, прибавете зехтина и го разпределете по целия съд. Подредете пилешките бутчета с кожата надолу и гответе, до момента в който стане златистокафява за към 5 минути. Обърнете пилето и запържете за още 4 до 5 минути до златисто кафяво. Прехвърлете пилето в плитка паница. Ако тиганът ви не е задоволително огромен, с цел да побере цялото пиле едновременно, запържете бутчетата на 2 партиди.

Намалете котлона и прибавете лука. Няма потребност да добавяте повече лой. Сотирайте до омекване за 4 до 5 минути. Разбъркайте чесъна, виното, пилешкия бульон, риган, лимон, маслини и каперси.

Вътнете пилешките бутчета с кожата нагоре в тигана.. Покрийте го с похлупак или компактно с фолио. Регулирайте котлона, тъй че сосът да покъкри на мощен огън. Гответе пилето д подготвеност за към 35-40 минути. Ако в тигана не е останало доста течност, прибавете малко пилешки бульон или вода. Обурнете внимание, че пилето не би трябвало да плува в течност.

Поставете нарязаният кейл в тигана сред останалите артикули. Задушете, до момента в който омекне.

Приятен вкус!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР