Тази вечер започва 69-ото издание на най-престижния футболен клубен турнир

...
Тази вечер започва 69-ото издание на най-престижния футболен клубен турнир
Коментари Харесай

Тази вечер! Шампионската лига започва с осем двубоя

Тази вечер стартира 69-ото издание на най-престижния футболен клубен шампионат – Шампионска лига, който е правоприемник на Купата на европейските първенци.

Два от най-интригуващите мачове в първия ден от груповата фаза на конкуренцията са от „ Групата на гибелта “ – от 19:45 часа българско време Милан посреща Нюкасъл, а от 22:00 Пари Сен Жермен е хазаин на Борусия (Дортмунд) в група F.

Милан стартира решително новия сезон в Серия А, печелейки първите си три срещи, само че в последния кръг понесе тежък удар, като загуби от градския противник Интер с разгромното 1:5. „ Росонерите “ не престават да са на второ място по брой титли от шампионата със седем, с един повече от Байерн и Ливърпул. Нюкасъл от своя страна влиза в положително въодушевление в конфликта на „ Сан Сиро “, откакто спря поредност от три поредни провали във Висшата лига с домашен триумф над Брентфорд с 1:0.

Пари Сен Жермен, финалист в ШЛ от 2020 година, стартира следващата си акция в търсене на бленуваната купа с домакинство на Борусия (Дортмунд). Момчетата на Луис Енрике не започнаха впечатляващо новия сезон във френската Лига 1, като към този момент позволиха три неверни стъпки в първите си пет мача – в последния кръг първенците на Франция отстъпиха изненадващо на Ница с 2:3 на „ Парк де Пренс “. Дортмунд няма загуба в първите си четири дуела в Бундеслигата, макар че направи към този момент две равенства. В последния кръг „ жълто-черните “ реализираха късен поврат при гостуването на Фрайбург за победа с 4:2.

Два от любимците за трофея в лицето на Манчестър Сити и Барселона също стартират присъединяване си в шампионата във вторник. Действащите първенци от Сити са домакини на Цървена звезда в група G, където са още Република България Лайпциг и Йънг Бойс. Барса посреща белгийския Антверпен в група Н – там са още отборите на Порто и Шахтьор (Донецк).

Това е последното издание на Лигата в сегашния му формат. От сезон 2024/25 конкуренцията ще се организира по „ Швейцарската система “. Груповата фаза ще отпадне, като 36 тима ще вземат участие в състезание, като всеки от тях ще играе против осем други отбора.

Пълна стратегия за мачовете от Шампионска лига във вторник:

Група Е

22:00 ч, Фейенорд – Селтик

22:00, Лацио – Атлетико (Мадрид)

Група F

19:45, Милан – Нюкасъл

22:00, Пари Сен Жермен – Борусия (Дортмунд)

Група G

19:45, Йънг Бойс – Република България Лайпциг

22:00, Манчестър Сити – Цървена звезда

Група Н:

22:00, Барселона – Антверп

22:00, Шахтьор (Донецк) – Порто.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР