Тази вечер, в 23,00 часа, там, където е ясно, кометата

...
Тази вечер, в 23,00 часа, там, където е ясно, кометата
Коментари Харесай

Изумително Астрономично Събитие Ще Ни Осени Тази Нощ!

Тази вечер, в 23,00 часа, там, където е ясно, кометата ще бъде забележима покрай най-яркия звезден куп, прочут с националното си име " Квачката с пилците ", това са Плеядите в действителност, сподели Маркишки.

Пътят на кометата продължава в посока север, т.е. тя се издига над небесния екватор и в нощта на 23 против 24 декември ще се следи доста покрай една от най-ярките звезди на зимното звездно небе. Това е звездата Капела от съзвездието Колар, изясни астрономът.

Тази звезда в среднощ ще е най-високо в небето и е една от най-ярките както споделих, доста елементарно се открива. Тогава има някакъв късмет и метеорологичните условия да се пооправят, за разлика от в този момент, добави Маркишки.

Предишното най-близко прекосяване на кометата 46Р/Виртанен около Земята беше на 17 февруари 2008 година Диаметърът ѝ е 1,2 км. Тя е с орбитален интервал към Слънцето 5,4 години. Спада към фамилията комети на Юпитер. Орбитата ѝ и орбиталният ѝ интервал не са непрекъснати величини, а зависят от прекосяването ѝ около Юпитер.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР